: Bürstner bobiler 2011: Suksess-serien Ixeo blir større | Din Fritid

Bürstner bobiler 2011: Suksess-serien Ixeo blir større

Nye Ixeo-modeller, ansiktsløfting på de helintegrerte og nye trekk hørte til de store nyhetene når Bürstner nylig presenterte 2011 årgangen.

”Opal” kaller Bürstner denne nye fargen

Kjøkken mot endeveggen av en sjelden variant

Det er knapt noen underdrivelse å påstå at Bürstner med sine Ixeo-modeller med nedsenkbar takseng har revolusjonert markedet for halvintegrerte bobiler. Bra med soveplasser, til tross for små utvendige mål, er det ”Columbiegget” som så mange bobilprodusenter har lett etter løsningen på. Så langt har Ixeo blitt levert i to forskjellige utførelser – Ixeo og Ixeo Plus – med en mengde planløsninger. Til 2011 utvider man nå utvalget med en litt enklere variant, Ixeo Time, som i første omgang leveres i 5 ulike planløsninger.

Mest interessant av disse er uten tvil innstegsmodellen it 585, som til tross for en totallengde på under 6 meter byr på ganske sjenerøs innvendig plass med blant annet en sittegruppe bestående av L-sofa på venstre side og en 2-seters sofa til høyre. Også kjøkkenet, plassert lengst bak i bilen, er vinkelformet og både stort og lett å jobbe på. I bilens venstre bakre hjørne finnes hygieneavdelingen, der vaskeservanten kan svinges bort for å gi bedre plass til dusjing.

Det nye elegante skinntrekket ”Easton”

Stor sittegruppe med plass for samvær i Ixeo it 585

Sitteplasser med sikkerhetsbelter er tilgjengelig for fire personer, og like mange kan sove i bilen når sittegruppen legges ned.

Ixeo it 585 er basert på Fiats lavbygde chassis med bred sporvidde, og kan leveres med flere ulike motoralternativ. I basisutførelse er totalvekten 3.500 kg, men med de to største motoralternativene kan den også fås med 4.000 kg totalvekt.

Til tross for at Ixeo it 585 prismessig ligger under de andre Ixeo-modellene, behøver kjøperen ikke gi avkall på noe vesentlig rent utstyrsmessig. Stabil dør (som tilvalg med myggnettsdør), elektrisk trapp og 104 liters kjøleskap hører med i standardutstyret, i likhet med elektriske vindusheiser og sentrallås.

Liten spoiler med lekker logo foran takvinduet på mange Bürstner bobiler

Små utvendige mål, men romslig plass innvendig – det er Ixeo it 585 i et nøtteskall

Ansiktsløftede helintegrerte

I og med introduksjonen av Ixeo Time kan Bürstner tilby hele 10 ulike modellserier, og ikke mindre enn 48 forskjellige planløsninger.

Foran 2011-sesongen er det først og fremst de helintegrerte bobilene, Aviano og Elegance, som har gjennomgått de største forandringene. Blant annet har fronten fått en ny form med integrerte varsellys av lysdiodetype. Elegance kan dessuten fås med en nesten bronsemetallic lignende lakkering, som Bürstner av en litt uviss anledning kaller ”Opal”.

Innvendig merkes blant annet at hygieneavdelingen i de fleste bobilene har fått en egen fargekombinasjon med snekkerarbeid i eik. Noen nye stofftrekk tilbys også i 2011 årgangen av Bürstner bobiler – blant annet det elegante skinntrekket ”Easton”.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden