: Test: Hobby Prestige 610 UL | Din Fritid

Test: Hobby Prestige 610 UL

Tyske Hobby er en velkjent produsent av campingvogner. Det er ikke få av disse vognene som ruller på norske veier. Denne 2011-modellen som vi har sett på gjør ikke skam på Hobbys gode rykte.

Kjøkken

Kjøkkenet er plassert til høyre med det samme du kommer inn i vogna. Benkeplata er på 170 x 67 centimeter, med en arbeidshøyde på greie 90 centimeter. Midt på benkeplata er den nedfelte oppvaskkummen og gassblusset med tre bluss. PÅ begge sider og foran blusset og kummen er det greit med arbeidsplass. Det blir trangt med tre arbeidende kommer, men det går, takket være at det helt til venstre på benken er det en ekstra plass. Mellom soverommet og kjøkkenet er det funnet plass til et kombinert bar og TV-skap. Dette er vendbart, slik at TV-titting kan gjøres både fra kjøkkenet og salongen eller fra soverommet. Over kjøkkenbenken er det fire overskap av varierende dybde. Høyden er 48 centimeter og total bredde er 138 centimeter. Skapene er delt i to med ei hylle. Under overskapet er det satt inn ei Dometic avtrekksvifte. Helt til høyre er det et femte overskap som har gjennomsiktig dør og innvendig lys.

Under gassblusset er det et Thetford kjøleskap med fast frysedel. Totalvolumet er 115 liter. Under oppvaskkummen finner vi skufferekka. Samtlige fire skuffer er 52 centimeter dype og 42 brede. Øverst er bestikkskuffen som er ni centimeter høy. De tre neste har en høyde på 13 centimeter. På begge sider av kjøleskap og skufferekka er det skap. Til høyre et utrekkbart skap med to hyller. Over dette skapet er det ei åpen hylle. Belysningen på kjøkkenet er svært god. Et stort lyspunkt med fire pærer er plassert i taket over kjøkkenbenken. I tillegg er det to spotter i avtrekksvifta. Søppelbøtta er plassert i inngangsdøra. Konklusjonen blir et innbydende og praktisk kjøkken som gjør seg fortjen til en femmer.


Oppbebygging

Vogna er bygd opp på et helgalvanisert understell med dobbeltaksel. Dekkdimensjonene er 155R13 84N. Reservehjul er ikke standard. Standard er derimot Winterhoff WS 3000 stabilisatorkoblingen. Oppvarmingen av vogna og vannet er det Truma som tar seg av. Varmtvannstanken er på fem liter. Elektrisk gulvvarme er standard. Ferskvannstanken er på 50 liter, har utvendig påfyllingstut og er plassert under sittegruppa. Vogna utvendig preges av buer og avrundete hjørner på vinduene. Utvendige farger er standard Hobby og den er det ikke grunn til å si noe vondt om. Diskret og lite glorete i fargevalget. Inngangsdøra er av stalltypen med vindu, flere hyller og plass til ei søppelbøtte. I hjørnene utvendig har Hobby en forkjærlighet for plast. Jeg har sett tilfeller på tidligere modeller der denne plasten har sprukket opp.


Bad

Sanitærrommet er plassert tvers ovenfor kjøkkenet. Et svært lite rom, men plassen er godt utnyttet. Til høyre et Thetford kassettoalett og i hjørnet til venstre er håndvasken. Totalt er det åtte skapdører i den vesle rommet. Det største skapet er det som er plassert under håndvasken. Samtlige flater fra håndvaskens høyde og opp til taket er dekket av speiler. To artige detaljer er designet på håndvaskens blandebatteri som har enhåndsgrep, samt de to artige tannglassholderne. Belysningen er svært imponerende. Ei kraftig lysskinne i hjørnet fra vask til tak, samt fire spotter i taket gir svært god belysning. Rommet er utstyrt med egen takluke og dusjgulv. Et bra bad på lite plass. Kanskje litt vel mye speiler på veggene. Kan fort gå lei av å pusse alle disse.


Sittegruppe

Salongen er plassert helt bakerst i vogna. Det er god plass til å benke åtte voksne og sittekomforten er svært god. Belysningen består av ei takkrone med seks lyspunkter. I hvert av hjørnene er det plassert en spot. I tillegg er det lysskinner under spottene. Lysskinner er det også under hele skaprekka. Totalt sett gir dette et lys som tilfredsstiller kravene til at selv en 50-åring som meg kan lese det med liten skrift. Over hele sittegruppa er det plassert overskap. I dørkarmene på disse er det ei lysskinne som gir lys inne skapene. Skapene varierer i størrelse og all plassen, også i hjørnene er utnyttet. Under skaprekka er det hele veien ei åpen hylle. To åpne hyller finner vi også i hjørnene. Under sittegruppa er det mye lagerplass. Ei innbydende og behagelig sittegruppe med et stort bord. Gir en sterk femmer for denne delen av vogna.


Oppbevaring

I tillegg til den lagerplassen som er beskrevet under vognas andre seksjoner, så er vogna utstyrt med et garderobeskap. Dette er plassert mellom sittegruppa og badet. Hengedelen av skapet er 122 centimeter høyt, 55 dypt og har en bredde på 75 centimeter. Hengehøyden er på 118 centimeter. Til høyre for hengeskapet er det fire små åpne hyller. Mellom garderobeskapet og sittegruppa er det skap og hyller fra gulv til tak. Hele veien er bredden på 30 centimeter. Nederst er det et skap som er 50 centimeter dypt og 65 høyt. På toppen av dette ei bordplata. Deretter følger ei lita hylle før det hele avsluttes med et skap med glassdør. Dette er 42 centimeter dypt og 61 høyt. Også i den integrerte gasskassa er det noe plass til overs, etter at alt standardutstyret er på plass. Konklusjonen blir at det er mer en nok lagerplass for de fire personene vogna er beregnet for. Det aller meste av lagerplassen er også lett tilgjengelig.


Sengeplasser

De faste sengene er plassert helt fremst i vogna. To enkeltsenger med midtgang og nattbord i mellom. Liggeflaten på hver av disse er på 91 gange 200 centimeter. Prøveligging er gjennomført og konklusjonen ble at det er meget god madrasser. Over nattbordet er det funnet plass til et skap som er delt i to med ei hylle. På begge sideveggene og på bakveggen er det overskap. Totalt ni i tallet. Disse er 47 centimeter høyd. Dybden varierer fra 30 til 36 centimeter og bredden fra 37 til 80 centimeter. Over begge hodeendene er det tre åpne hyller. Under sengene er det mye lagerplass. Heve/senkemekanismen gir lettvint tilgang. Rommet under den ene senga har også ei utvendig lasteluke. Soverommet har egen takluke, samt vinduer på langsiden over begge sengene. Alle utstyrt med blendingsgardiner. Soverommet kan deles av fra resten av vogna med ei solid skyvedør. Sittegruppa kan gjøres om til ei stor dobbeltseng. Liggeflata bliver på 230 gang 193 centimeter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden