: Byaasgaard Camping: Grønn campingplass | Din Fritid

Byaasgaard Camping: Grønn campingplass

Allan Jørgensen kjøpte i 2002 Byaasgaard Camping. Allerede den gang bestemte han at naturen og miljøet skulle prioriteres høyt i de prosjektene som skulle gjennomføres på campingplassen.

Allan Jørgensen uttaler, at naturen alltid har betydd mye for ham, og at det er en stor glede å kunne gjøre noe for miljøet, selv om det bare er i det små.
- Jeg tror på, at hvis vi alle bare tenker oss om i det daglige, så kan vi alle gjøre en stor innsats.
Det er ofte de små tingene, som kan utgjøre den store forskjellen.

Da man i 2005 valgte å fornye hele varmeinstallasjonen i forbindelse med en større renovasjon av fasilitetene på gården, falt valget på 2 store trepellets ovner. Ovnene benyttes til oppvarming av bruksvann og gårdens sentralvarmeanlegg. Ovnene varmer opp i alt ca. 800 m2 boareal, kiosk, kontor, baderom, familierom, stellerom og felleskjøkken. Byaasgaard valgte å beholde en av de gamle oljefyrene som ekstra backup, og siden har oljefyren bare vært startet opp i forbindelse med vedlikehold en gang om året.

Det siste nye tiltaket er at all strøm heretter er grønn strøm. DONG garanter at det blir produsert en strømmengde tilsvarende Byaasgaard´s forbruk på et fornybart energianlegg. Det betyr imidlertid ikke at sparepærene lyser grønt, men bare at man med god samvittighet kan tenne på lyset.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden