: Det er i forteltet det skjer | Din Fritid

Det er i forteltet det skjer

I forteltet spiser vi, her trekker vi inn når sola blir for het, eller dagen er regntung. Vi spiser, hygger oss, ser på TV og lever i storstua vår. Oppsetting og vedlikehold av fortelt, samt en presentasjon av nyhetene, er et tema som er like sikkert som at våren kommer.

Forteltet er en viktig del av campinglivet. Teltet gir deg mange praktiske muligheter og det skaper en spesiell stemning. Det er ikke værst å se på heller Foto: EuroTents

Enten du har investert i et nytt fortelt eller du har plukket frem det gamle, vedlikehold er viktig. Et godt vedlikeholdt forteltet både varer lenger, og gir større glede i kosestua. Det er selvfølgelig en stor forskjell i kvalitet, størrelse og ikke minst pris på de forskjellige teltene. Materialvalg, stangsett, ulike oppstrammingsmuligheter og tilleggsutstyr er hensyn du må ta før du kjøper et nytt fortelt. Derfor kommer vi heller ikke med noen anbefaling for hva du bør kjøpe, det blir mer individuelt, men rådet er å ta seg god tid og ikke minst skaffe seg oversikt over hva som finnes på markedet. Det finnes mange fabrikanter og modeller på markedet, og ikke minst forskjellige fortelt som helårstelt, universaltelt, vintertelt etc. Nå som vi går inn i den travleste sesongen presenterer Bobil&Caravan en oversikt over noen av nyhetene på fortelt som finnes på det norske markedet til sommerbruk.

Velg det riktige teltet

Du bør finne et fortelt som passer til de behov du har. Den store forskjellen ligger oftest i om man reiser mye fra sted til sted eller ligger fast to eller flere uker på samme campingplass. Reiser man mye velges som regel et fortelt som ermindre og lettere å sette opp. Ligger man lengre tid anskaffer de fleste seg et større telt som krever mer tid og rutine i å sette opp. Sommerfortelt kan som regel benyttes til flere forskjellige ferier mellom påske og høstferie. Om vinteren er det helt annerledes med fortelt, da det skal tas hensyn til snøfall og forsikringsbestemmelser.

Du bør finne et fortelt som passer til de behov du har. Den store forskjellen ligger oftest i om man reiser mye fra sted til sted eller ligger fast to eller flere uker på samme campingplass

Først - Hva er et A-mål?

På campingvognen er det en skinne rundt hele vognen der du skal feste teltet ditt til vognen. Denne skinnen går helt ned der hvor vognen slutter både foran og bak. Lengden på skinnen pluss avstanden til bakken, både foran og bak, utgjør A -målet. Det er veldig viktig at du er sikker på hva A – målet ditt er før du kjøper et nytt fortelt, slik at du er sikker på at teltet passer. Hos forhandleren finnes det opplysninger om hva A-mål på de forskjellige vognene, men det anbefales at du måler selv, slik at du er sikker. Når du skal finne ut A-målet er det viktig at vognen din står på et flatt underlag, og at den står rett. Det beste du kan benytte er et langt målebånd på rull, men du kan også bruke et tau eller en tykk hyssing. Det gjør det mye lettere om dere er to stykker når dette skal gjøres. Husk at A-målet er basert på målet rundt hele skinnen og ned til bakken på hver side. Et eventuelt tregulv i teltet skal derfor være i bakkenivå slik at hjulet i praksis står “oppå” gulvet.

Les mer her: www.isabella.net, www.ventura-camping.com, www.freeteam.no, www.teltmestern.com, www.maxfritid.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden