: Hobby 2012: ”Premium” – ny premiumserie fra Hobby | Din Fritid

Hobby 2012: ”Premium” – ny premiumserie fra Hobby

Når man ser nye Hobby Premium oppdager man at den tyske caravanprodusenten har tatt et uvanlig stort steg i utviklingen – så mye skiller den nye premiumserien fra konsernets mer konvensjonelle modeller.

De bakre manøvreringshåndtakene ser ut som en dekorlist over baklysene

Det er mer enn tre år siden at Hobbys eier, Harald Striewski, presenterte tankene om en modellserie som skulle kunne konkurrere med de aller mest eksklusive campingvogner på markedet. Fra de første ideskissene til serieproduksjon var det imidlertid et langt steg, ikke minst på grunn av alle de tekniske testene som måtte gjennomføres. Blant annet ble godt maskerte prototyper hardtestet på en belgisk testbane, der de fikk rulle mer enn 6 000 mil. Også påvirkningen fra temperaturendringer og UV-stråling har blitt undersøkt veldig nøye.

Utseendemessig er det store forskjell mellom nye Premium og Hobbys øvrige modeller. De mykt avrundede formene – front og endevegg er laget av plast som er skumisolert på innsiden – fører raskt tankene til en moderne bobil eller personbil, og hele karosseriet ser nesten ut som om det er støpt i en form. De mørktonede front- og sidevinduene ser ut som en enhet, og inntrykket forsterkes av det mørke midtpartiet – på de mindre modellene svingt elegant oppover.

Alle vindusruter ligger i nivå med karosserisiden, forteltskinnen synes nesten ikke, og manøvreringshåndtakene er elegant integrert i karosseriets former – på bakveggen påminner de nærmest om en dekorlist over baklysene.

Cappuccino heter fargen på kjøkkenskapene – sittegruppens overskap er i Virginia Tulip

En spesiell designdetalj er det utvendige bagasjerommet som strekker seg tvers over bakveggen og er utstyrt med en luke som felles nedover.

Under det elegante skallet skjuler det seg en mengde tekniske finesser som for eksempel de av Knott nyutviklede, selvjusterende bremsene. Takket være selvjusteringen kommer bremsekraften alltid til å være optimal, og ved at den alltid er like stor på begge sider øker sikkerheten ved harde innbremsinger.

Annerledes rundsittegruppe i Premium 560 CFe

Den elegante designen fortsetter naturligvis inne i vognene, med snekkerarbeider i to ulike toner – ”Cappuccino” og ”Virginia Tulip”. Det lyse Cappuccino dominerer i kjøkkenavdelingen, mens den varmere (og mørkere) Virginia Tulip setter sitt preg på oppholdsrom og soverom. En ny lysdiodelist betoner på en diskret måte overskapenes konturer, og skaper samtidig et trivelig miljø.

Selvsagt finns også i Premium-serien mange av de for Hobby typiske detaljene som det 140 liter store Slim Tower-kjøleskapet fra Dometic, kjøkkenbenk med brede skuffer og vitrineskap med tilhørende glass.

Mykt avrundet front og endevegg på nye Hobby Premium

Hobbys nye Premium-serie omfatter til modellåret 2012 ni ulike modeller, fra den kompakte reisevognen 440 SFr til store tandemakslede 720 UML.

Les mer her: www.lara.no/hobby

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden