: Elmia Husvagn Husbil 2011: Oppfylte forventninger | Din Fritid

Elmia Husvagn Husbil 2011: Oppfylte forventninger

Sifrene taler sitt tydelige språk, caravan- og bobilbransjen har fortsatt vind i seilene. Det ble bekreftet under Elmia Husvagn Husbil 8-11 september. De forhåpningene som både forhandlere og produsenter hadde før messen har slått til. Til tross for at det er urolig på verdens børser og at mange frykter en nedgang i økonomien, går salget av 2012 modellene bra.

Caravan- og bobilbransjen har fortsatt vind i seilene

Elmia Husvagn Husbil, som i år feiret 30-års jubileum, kan se tilbake på en framgangsrik tid. Fokus ligger på framtiden og messens prosjektleder Jörgen Nyström gjør den bedømningen at interessen for den mobile livsstilen kommer til å vokse enda mer. Han baserer det blant annet på det bransjebarometeret som Elmia tok fram rett før messen.
- Bransjen selv spår at salget neste år kommer til å ligge på nivå med eller litt bedre enn rekordåret 2011. Når vi nå summerer Elmia Husvagn Husbil 2011 og starten på det nye salgsåret, kan vi
konstatere at så langt innfris den prognosen.

Nye tall fra ”Trafikstyrelsen” viser dessuten at antallet registrerte campingvogner og bobiler totalt sett blir flere.
- Det skjer altså en reell økning, sier Jörgen Nyström.

Trenden innen bransjen er økt valgfrihet. Produsentene satser både på store og små ekvipasjer med større muligheter til kundetilpasning.
- Det er ikke den tradisjonelle camperen som driver utviklingen, men nye brukere som kommer til, som for eksempel golfere, orienteringsløpere og “hestefolk”. De er egentlig ikke tradisjonelle campere, men de setter pris på den mobile boformen. Dette er en målgruppe med nye krav på finesser og funksjoner. At utviklingen drives framover er positivt for alle.

Fakta

Antall besøkere: 35 554
Antall utstillere: 136
Utstillingsareal: 29 198

Neste års messe vil gå av stabelen i perioden 6-9 september 2012.

Les mer her: www.elmia.se/husvagn

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden