: Elmia Husvagn Husbil 2011: Sterk økning i caravan- og bobilbransjen | Din Fritid

Elmia Husvagn Husbil 2011: Sterk økning i caravan- og bobilbransjen

Nye campinggrupper, bedre produkter og generelt økt interesse for den mobile boformen gjør at caravan- og bobilbransjen blomstrer. Det merkes ikke minst på den rekordstore interessen for årets utgave av Elmia Husvagn Husbil i Jönköping i Sverige.

Caravan- og bobilbransjen antas å omsette for 12 milliarder kroner i 2011. På campingplassene har tradisjonelle campere fått selskap av nya grupper som aktive eventyrere og seniorparene som har oppdaget gleden med den mobile boformen.

Det gjør seg gjeldende både på salgsstatistikken og antallet gjestedøgn på campingplassene.
- Sveriges forhandlere regner med en salgsøkning på 10 prosent på bobiler og campingvogner. Omsetningsmessig innebærer det en økning på nærmere 20 prosent sammenlignet med i fjor, sier Jörgen Nyström, prosjektleder for Elmia Husvagn Husbil, som i år kan feire 30-års jubileum.

Men, noen nostalgikavalkade er det ikke på de nærmere 30 000 kvadratmeter store utstillingshallene. Fokus er helt innstilt på framtiden og bredden - stort og smått, enkelt og luksuriøst. Skreddersydde løsninger med utgangspunkt i brukernes behov, helt enkelt.

Bo Griwell er leder for Husvagnsbranschens Riksförbund, HRF.
- Det har aldri blitt solgt så mye bobiler som i år, ikke en gang i toppåret 2008. Interessant er det også at bestanden av campingvogner og bobiler øker konstant noe som gavner campingplassene, sier han.

På 30 år har Sverige seilt opp i toppen blant landene i Europa med den høyeste caravantettheten med 291 campingvogner per 10 000 innbyggere. For bobiler ligger Sverige på tredje plass etter Finland og Tyskland.

Läs mer här: www.elmia.se/husvagn

Dette merkes selvsagt også på svenske campingplasser.
- Juli måned i fjor var all time high med seks millioner gjestedøgn på camping. Alt tyder på at tallene for juli 2011 kommer til å være enda bedre, sier Martin Juhos, markeds- og kommunikasjonssjef for
Sveriges camping- och stugföretagares riksorganisation, SCR.

Elmia Husvagn Husbil Bransjebarometer har også tatt fram en prognose for 2012 med utgangspunkt i bransjens forventninger.
- Vår prognose blir at salget av både campingvogner og bobiler ikke bare kommer opp mot årets høye volum. De kommer også til å bli passert. For campingvogner er prognosen en litt mindre økning enn for bobiler, sier Jörgen Nyström som gjør seg klar til å møte den økende interessen med å bygge 4.000 nye kvadratmeter utstillingsplass som skal stå klar til utstillingen neste år.

Elmia Husvagn Husbil Bransjebarometer ble gjennomført i løpet av uke 35 og ¬baserer seg på statistikk, prognoser og kommentarer fra forhandlere i campingvogn- og bobilbransjen. De intervjuede forhandlerne står for nærmere 70 prosent av ¬bransjens omsetning.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden