: Test: Kabe Royal 590 GLE King Size (2012-modell) | Din Fritid

Test: Kabe Royal 590 GLE King Size (2012-modell)

Med en markedsandel på over 22 % er den svenskproduserte KABE helt uten sammenligning den største produsent av campingvogner i nabolandet. Blant de svenske campingvognene, som også omfatter Cabby, Solifer og Polar, er KABE også størst i Norge. Det er snakk om håndlaget luksus, der det er lagt stor vekt på alle detaljer.

Utvendig er det ikke så store forandringer ut over en lampe med dimmer i hele campingvognens lengde, og et grått felt i vindushøyde

Kabe Royal 590 GLE King Size er ikke bare en campingvogn med et langt navn. Det er også en campingvogn, som er spekket med luksus og så har den en helt ny planløsning, som imøtekommer målgruppen, som typisk er 50+. KABE har i flere år produsert bobiler og det er nettopp erfaringene herfra, som er overført til den nye modellen.

For et tillegg på ca kr. 2.500,- kan man få kjøpt det hvite kjøkkenet med hvite luker og hvit komfyr

Optimalt vinkelkjøkken

Kjøkkenet er optimalt utnyttet. På svært liten plass har man klart å få ekstra skap, fordi kjøkkenet er konstruert som et vinkelkjøkken. Det brukes i mange bobiler, men er ikke tidligere sett i KABE campingvogner. Komfyren, avtrekksviften, vask, kjøle og fryseskapet samt masser av oppbevaringsplass er samlet på et veldig lite område, noe som gjør at plassen er utnyttet optimalt.

Lyssetningen er smart og moderne, slik at det både er arbeidslys og hyggebelysning. Kjøkkenet er til og med plassert på den riktige siden i forhold til forteltet. Man kan saktens åpne vinduet under matlaging uten å få stekeos i forteltet. Hvis man ønsker å gå et skritt lenger og få det nye hvite kjøkkenet med hvite skapdører og komfyr, kan dette tilkjøpes for ca. 2.500 kr.

Med bad og toalett i campingvognen er man helt uavhengig av, hvor man bor under turen

Lite, men hyggelig toalett

I denne modellen er det toalettet, som det er prioritert minst plass til. Det er der utelukkende for uavhengighetens skyld og for å spare plass. Det skal være der slik at man kan beholde sin frihet på reisen. På motsatt side er det garderobe med et hav av oppbevaringsplass. I det store garderobeskapet står Alde varmeren, som sørger for genial oppvarming av hele campingvognen inkl. gulvet.

Campingvognen har enkle senger og er ideell til et par 50+

Soveværelse med enkle senger

Blant den eldre delen av befolkningen er det stor etterspørsel etter planløsninger med enkeltsenger med høy sovekomfort. Av samme grunn er det i denne campingvognen avsatt mye plass til soveavdelingen. Man slipper å re opp hver kveld og det kan stenges av fra resten av campingvognen. Soveværelset minner om et lite hotellværelse, der det også er lagt vekt på hyggen.

Stuen med sittegruppen er kjent for den gode sittekomforten og hyggelig belysning

Stor romslig stue

Stuen finnes i forenden av campingvognen og har en helt klassisk innredning, med rundsittegruppe med avrundede puter, stort spisebord og overskap. Her er det også lagt vekt på detaljene med LED belysning med dimmer. Bordet kan slås ned, så man kan få en ekstra seng, hvis man f.eks. har barnebarna med på ferie.

Kabe Royal 590 GLE King Size er absolutt verdt å titte nærmere på, hvis man er et par, som ønsker luksus og komfort hele året og samtidig gjerne vil klare seg med en mellomstor campingvogn. Den finnes i 14 forskjellige planløsninger, som adskilles av rominndelingen bak i vognen

Den nye døren fra KABE er både kraftigere i konstruksjonen og bredere og så har den innlagt varme i kanten, så der ikke kommer is på døren, når man vintercamper

2012 nyheter på denne modellen

IDC – Intelligent Driving Control
Mulighet for 1900 kg aksel
Vinkelkjøkken
Fem cm bredere dør med oppvarmet dørtrinn for å eliminere kuldebro og mulighet for vindu
Utendørs lysskinne

KABE Royal 590 GLE King Size er Sveriges største campingprodusents siste skudd på stammen

Fakta

Model: Kabe Royal 590 GLE King Size – 2012 modell
Totallengde: 794 cm
Innv. bredde: 235 cm
Totalvekt: 1700 kg
Lasteevne: 205 kg
Antall soveplasser: 4 (2+2)
A-mål: 1050
Varmesystem: Alde 3010
Kjøleskap: Dometic 190 L
Pris: 387.100,-

Det solide Hi-fi anlegget sørger for musikk i hele vognen

Les mer her: www.kabe.se/no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden