: Düsseldorf 2012: Verdens største caravan- og bobilmesse | Din Fritid

Düsseldorf 2012: Verdens største caravan- og bobilmesse

Om drøye tre måneder slår Caravan Salon opp portene sine Tyske Caravan Salon, som årlig blir avholdt i Düsseldorf, er verdens største caravan- og bobilmesse. I slutten av august åpner den for enogfemtiende gang.

I Düsseldorfs velfylte messehaller vises hvert år mange spennende nyheter

Den 25. august åpnes ni av de store messehallene der 570 utstillere, som representerer blant annet 120 caravan- og bobilfabrikat, fortelt og mengder av tilbehør og utstyrsdetaljer, står klar til å vise sine nyheter. Dette betyr at Caravan Salon er den messen som kan presentere det største utvalget av hva markedet har å tilby – fra små og enkle campingvogner til store luksuriøse bobiler.

Det er også på Caravan Salon man kan studere nye trender og ny teknikk – blant annet har mange bobilprodusenter avisert at de, takket være nye materialer, kan tilby større bobiler med en totalvekt som ikke overstiger den ”magiske” grensen på 3,5-tonn.

I forbindelse med messen kommer en jury, bestående av velrenommerte designere og eksperter på fritidskjøretøy, til å dele ut prisen ”Caravanning Design Award” for de mest innovative nyhetene.
På Caravan Salon kan man også ta del i hva mange lands turistorganisasjoner har å tilby, og det er sikkert mange som allerede etter messen begynner å planlegge neste års caravan- og bobilturer.
I løpet av messedagene tilbys også underholdning av ulike slag, og i det tyske bransjeforbundets monter kommer man blant annet til å informere om de nye førerkortreglene som trer i kraft den 19. januar 2013.
Akkurat som tidligere år er det også mulighet til å overnatte i sin egen campingvogn eller bobil i tilknytning til messen. Mer enn 2 000 fritidskjøretøy får plass på det kjempestore ”Caravan Center”, og i løpet av messedagene pleier rundt 30 000 besøkende å benytte denne overnattingsmuligheten.

I løpet av de tre siste dagene som Caravan Salon pågår, avvikles også messen TourNatur – en messe som først og fremst henvender seg til de som begir seg ut i naturen til fots.

Mer enn 30 000 personer pleier å bo på kjempestore Caravan Center i løpet av messedagene

Fakta

Periode: 25/8 – 2/9
Åpningstider: 10.00 – 18.00
1-dagsbillett: € 13.00
2-dagersbillett: € 20.00
Messekatalog: € 5.00
Parkering, Caravan Center, uten strøm: € 15.00/dag
Parkering, Caravan Center, med strøm: € 22.00/dag

Les mer om Caravan Salon her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden