: Stor nyhet: Splitter nytt Ducato-chassis fra Fiat | Din Fritid

Stor nyhet: Splitter nytt Ducato-chassis fra Fiat

Fiat Ducato fornyer seg, og i sommer lanseres sjette generasjon med splitter nytt chassis, ny automatkasse og nye motorer.


Tre viktige verdier

Fiat har holdt seg til tre verdier under videreutviklingen av deres splitter nye chassis: Pålitelighet, effektivitet og høyteknologi, er stikkordene som skal sikre Fiats posisjon som suveren markedsleder innen bobilchassis.
Fiat har en erfaring innen produksjon av bobilchassis som ingen andre kan måle seg med: 2,6 millioner enheter er produsert og solgt siden 1981. Det har gått fem år siden forrige modell ble lansert, og nyhetene er: Re-designet interiør, modernisert eksteriør, nye seter samt en ny holder for lesebrett og smarttelefoner.
Fiat hevder de nye motorene leverer klassens laveste utslipp, og slår samtidig et slag for deres nye automatgirkasse Comfort Matic.
Maks tillatt totalvekt med enkle hjul bak er nå økt til 4,4 tonn. Alle modeller leveres med ESC-elektronisk stabiliseringssystem, bakkestart-assistent, anti-slip system (ASR) og lastevekt-system (LAC). Alle radioer kommer med integrert blåtann-teknologi (Bluetooth) for trådløs overføring av musikk fra telefon eller mp3-spiller til bilens lydanlegg. Toppmodellen har femtommers fargedisplay med integrert ryggekamera, navigasjon og DAB-radio.


Utseendet

Grillen leveres som standard i to ulike farger, lysene er LED og støtfangeren foran er i tre deler - for å redusere reparasjonskostnader. Innvendig tilbys det tre interiørløsninger: Classic, Tecno og Lounge, med stigende eleganse og finish-nivåer, i følge Fiat selv.
Det nye setet skal være spesielt behagelig og det tilbys en ny koppholder i midtkonsollen.

Motor

Motorene heter nå Multijet II Euro 5+ og leveres i følgende utgaver:
• 2,0 liter Multijet med 115 HP og 280 Nm (femtrinns manuell girkasse).
• 2,3 liter Multijet med 130 HP og 320 Nm (sekstrinns manuell girkasse).
• 2,3 liter Multijet med 150 HP og 350 Nm (sekstrinns manuell girkasse).
• 3,0 liter Multijet med 180 HP og 400 Nm (sekstrinns manuell girkasse).
Den nye automatkassen Comfort Matic er tilgjengelig på 2,3 og 3 liters-motorene.


Mer elektronikk

For de som har nyere personbiler med diverse elektroniske hjelpesystemer, er det godt nytt at dette også er mulig å få som ekstrautstyr på de nye bobil-Ducatoene. Vi snakker i denne omgang om Traction+, filassistent og skiltgjenkjenning.

I utgave 05/14 av Bobil og Caravan kan du lese mer om nye Fiat Ducato.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden