: Benimar 2017: Godt etablert | Din Fritid

Benimar 2017: Godt etablert

Totalt produserte Benimar i fjor 1800 bobiler, noe som volummessig absolutt plasserer de på kartet som mellomstoreprodusenter. Tre av fire bobiler ble eksportert.

Barcelona, Spania: Norge er et av de i alt 17 europeiske land som Benimar sender bobiler til. Det er to forhandlere i Norge: Bergen Marine og Abobil på Bryne utenfor Stavanger.

Solid

Bobil & Caravan var tilstede på årets pressevisning som fant sted på en imponerende vingård utenfor Barcelona. Flottere ramme finnes knapt. I husets vinkjeller ble det forklart at Benimar går inn i 2017-sesongen med hele 26 modeller. Mange av de tekniske forutsetningene er som tidligere:
En trefri bodelskonstruksjon som ikke opptar fuktighet. De halvintegrerte modellene har helstøpt tak over fronten. Truma-varmeren er normalt plassert i sidesitteren, og ikke under sengen - noe som er en stor fordel.


2017-nyheter

Det er flere nye interiørløsninger, hvor Benimar Mileo 224 nok er den mest oppsiktsvekkende. Vi hadde en minitest av denne seks-seteren i forrige utgave. Av andre nyheter kan det nevnes: Tessoro 440UP, Mileo 296, Sport 314 og Benivan 106. Sistenevnte blir en økonomisk gunstig bybobil på Renault Master chassis. Kun 5,48 meter lang og med en 145hk motor.
Benimar leverer både biler på Fiat i Mileo-serien og på Ford som Tessoro-modeller.
Benimar er en del av Trigano-gruppen, og har hatt en kraftig vekst de siste ti årene.

Uttrekkbar garderobestang og foldbar trapp opp til sengen er blant årets nyheter.

Utstyr

Alle Benimar modeller som selges i Norge har den såkalte Northautokapp-utstyrspakken, som inkluderer blant annet ryggekamera, solcellepanel, sentrallås, myggnetting og vindu på døren, radiokontroll på rattet, usb-kontakt og tv-stativ.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden