Bobil & Caravan 3-2017 | Din Fritid

Bobil & Caravan 3-2017

I denne utgaven av Boibl & Caravan kan du lese om venne-familiene som stortrives i Kroatia. Du kan se hvor velkommen bobilfolket er i Larvik, og få tips om hva du bør se og gjøre. Vi har vært på fabrikkbesøk hos liner-produsenten Concorde og vi gir deg en oversikt over oppblåsbare fortelt.

Innhold i denne utgaven: 

Bobilhavnen ligger i området som kalles Larviks indrefilet. For 150 kroner døgnet står du parkert nær havet og har bare noen korte steg til mat- og kulturopplevelser i byen.

Det er ikke så lett å beskrive Boat a Home, for du har neppe sett maken - verken på land eller vann…

Denne testede integrerte bobilen fra Knaus tilhører toppsjiktet fra produsenten. Helt på øverste hylle finner du ni meteter lange 900 LX, med AL-KO chassis og tre aksler. «Vår» bil nøyer seg med to aksler på Fiats originale lave chassis, og måler 7,5 meter.

Det er først når man ser hvordan produsenten plukker fra hverandre det splitter nye fører-miljøet til en ny Iveco lastebil - at man forstår hele tankegangen bak produktene til Concorde.

– Målet er å opprette en landsdekkende kjede som kan tilby alle typer service på bobiler. I dag dekker vi nesten 90 prosent av landet, og jobber for enda bedre dekning, forteller ettermarkedssjef i RSA, Geir Kyrre Thorrud.

– Når en kunde kjøper en bobil eller en vogn fra en Kroken forhandler så skal han få hjelp overalt i Norge. Det er ingen andre aktører i vår bransje som er i nærheten av å ha så mange og så dedikerte forhandlere som oss, forteller Tor Grüner.

Hva kan skj‌e når en helt uerfaren campingvogneier kjøper en gammel campingvogn? Det er mye å lære og rom for mange betraktninger på veien for å bli en fullverdig caravanist. Bli med på Haralds campingreise!

Det er en typisk flott kroatisk sommerdag når vi kommer til Camping Solaris. Nærmeste nabo viser seg å være familien Christensen fra Norge. Campingvognentusiastene reiser sørover hver eneste sommer.

Hvem vil vel ikke ha bedre plass på tur? Ekstrarommet, som et fortelt i praksis er, lar seg sette opp på noen få minutter og er mer populært enn noensinne. Og det har aldri før vært så mange modeller å velge blant på det norske markedet.

Da Harold Hesten solgte sin bobil, kom savnet etter friheten langs landeveien. Løsningen ble et restaureringsprosjekt av en campingvogn: Adria 305 SLB Delux, 1981-modell.

De fleste som kjører fra Norge til Kroatia stopper på Istria. Det er synd. Kjører du noen timer lenger sør vil du kunne oppleve Dubrovnik. Denne eldgamle byen som klorer seg fast mellom fjell og hav, har blitt kalt for verdens vakreste kystby.

Zagreb er en storby i lite format og med en avslappet atmosfære. Her finner du parker, trivelige museer, utekonserter og utallige festivaler.

Nei vel, så er ikke Himmelbjerget Danmarks høyeste fjell, og ikke er det et ekte fjell heller. Men du verden så vakkert det er her! Og for en historie som ligger i bakken. Det gjør meg ydmyk, og gir meg en følelse av å være i Danmarks svar på Eidsvoldsbygningen!