: Test: Adria 743PU - Fleksibel og stor vintervogn (2002-modell) | Din Fritid

Test: Adria 743PU - Fleksibel og stor vintervogn (2002-modell)

Adria har de siste åretne tatt mer og mer av markedsandelen i Norge. Det er derfor naturlig at vi denne gangen ser på en Adria, nemlig 743PU. Adria´s historie begynte i 1965, og merket har stadig utviklet seg. I dag eksporterer Adria mer enn 95% av produktene ut av Slovenia, og salgsnettet omfatter mer enn 350 representanter eller agenter over hele Europa.

En av de store

Adria 743PU hører hjemme i C-klassen, som består av fem forholdsvis store vogn-modeller. Vogne er den modellen fra Adria som det selges mest av nå. De er utstyrt med stort sett alt man kan forlange i en campingvogn. Alle disse modellene har blant annet AKS-stabilisator, Heki II takventil, myggenet foran inngangsdør, og buede to-fargede ryggputer som standarudstyr. Den store 743PU leveres med Alde sentralvarme-system. Med til systemet hører en innebygget el-patron og gulvvarme. Vognen har 135 liters kjøleskap fra Electrolux med separat fryser. Dessuten er det montert mikrobølgeovn, stereoanlegg med CD-spiller, omformer, radio- og TV-antenne.

Separate senger

Nytt i år hos Adria er at dobbeltsengen foran i vognen består av to separate senger. Disse kan man flytte fra hverandre hvis man ønsker det. Det vi legger merke til når vi går inn i vognen er de runde kantene på kjøkkenbenken. Ikke noe spesielt nytt, men det tar seg bedre ut enn kun flate og firkantede flater. Førsteinntrykket vårt er at dette er en vogn som må være midt i blinken for to personer. Stor rundsittegruppe. En midtsitter du kan bruke når du tilbereder maten på den store kjøkkenbenken, og to oppredde senger helt foran i vogna. Badet er også stort. Tenk hvilken luksusferie det hadde vært. Vogna har totalt syv sengeplasser, og det er ikke noe problem for syv personer å oppholde seg i vogna. Eksempelet over var mest ønsketenking. Noe vi kunne ønsket oss var en skillevegg som delta av rundsittegruppen og midtpartiet av vogna. Dermed kunne man fått to separate oppholsrom.

Inn i vognen

Når vi går inn døra finner vi rundsittergruppen til venstre. Over rundsittergruppen er ikke overskapene de største vi har sett, men i tillegg har den en hylle som går rundt hele under skapene. Praktisk når man tenker på at en slik vogn sannsynligvis vil stå rolig det meste av året. Ved rundsittergruppen finnes også en hylleseksjon som elegant utført. Nederste hylle har plass til TV-apparatet og her sitter også antenneuttaket. Rundsittergruppen er av gjennomsnittlig størrelse. I midten av vogna er kjøkkenet plassert på samme side som inngangsdøren. Kjøkkenbenken er romslig, men ikke veldig lang, men bredere enn i mange andre merker. Den er utstyrt med en vask og tre kokebluss. Kjøkkenet har fire overskap, tre med dører. Ventilasjonsvifte, takluke og vindu sitter ved kjøkkenet. Under benken finner du blant annet et uttrekksskap til kjeler o.l., bestikkskuff, mikrobølgeovnen og en stikkontakt. På andre siden fra kjøkkenet sitter midtsittergruppen. Over denne en kombinert overskap/køyeseng. Denne slås ned ved et enkelt håndgrep, og det er dermed soveplass til tre midt i vognen hvis man i tillegg rer opp midtsittergruppen.

Romslig

Badet imponerer på Adria 743PU. Det er stort og med mye skapplass. Et Thetford Casette toalett med manuell spyling er montert i ene hjørnet av badet. På andre siden av toalettet finner vi de høye skapene. Fremst i vognen er dobbeltsengen plassert. Da vi så på vognen var de delt i to sparate senger, men de kan med letthet føres sammen til en dobbeltseng. Det er romslig med sakpplass over sengene. Det vi savner er lagringsrommet vi kunne hatt under dobbeltsengen. Den er borte i og med løsningen hvor sengene kan flyttes på Konklusjon: Adria-vognene ligger ikke i det øverste prissjiktet, men du får absolutt en god vogn for det du betaler. Vi har ikke testet vognen med overnattig eller bak biln, men vi ser på planløsningen og interiøret at man vil like seg i denne her. Som alle store vogner på over syv meter er det romslig og god plass. Det er veldig individuelt hvordan man vil disponere plassen og hva man prioriterer å ha i vognen.

Rammesak

Fakta Adria 743 PU Chassis: AKS stabilisator 1300/2000 Karroseri: Deler i presset sandwich. Isolering: 40 mm. i gulv, 30 mm. i tak og vegger. Pris veil.: 206.000,- (Østlandet) Produksjon: Adria Caravan, Slovenia Sted: NorCamp, Skytta

Vekt og mål

Totalvekt: 1.870 kg. Egenvekt: 1.740 kg. Maks last: 130 kg. Totallengde, inkl. drag: 924 cm. Total bredde utv./innv.: 246/232 cm. Total høyde utv./innv.: 244/192 cm. Innvendig lengde: 744 cm. Sengeplasser: 5 Dobbeltseng: 2x184x80 Rundsittegruppe: 227x159

Utstyr

Ferskvann: 40 liter. Avløp: Avløpstank m/direkte avløp Toalettrom: 108x98 cm. Luke i taket. Thetford dreibart toalett Dusj: Ja, men uten draperi. Dusjgulv. Varme: Alde Compact 3000 vannbåren. Gulvvarme: Ja, strøm. Varmtvann: Ja, Alde3000 TV-antenne: Ja. Radio/CD: Ja. Kjøleskap: Electrolux 121l. + 23l. (fryseboks) Ovn: Tre bluss. Kjøkkenvifte: Ja. Kjøkkenbenk: 144x59,5/65,5cm. (Inkl. vask og ovn) Tre års garanti mot lekkasje

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden