: Hobby 2003: Mest solgt | Din Fritid

Hobby 2003: Mest solgt

Vi har tatt en titt på Hobby. Norges mest solgte merke, og det som gir flest valgmuligheter på innredningen. Men hvor god er egentlig dette merket? Vi ser nærmere på Prestige 650UMFe.

Mest solgt i Norge

Skal man se på en Hobby-vogn og ukritisk sammenlikne den med vogner i høyere prisklasser, så detter den fort gjennom. Vi må ta utgangspunkt i at Hobby er en vogn som er masseproduksert og selges til rimeligere priser enn mange av konkurentene. Og priser er for mange veldig viktig, nesten mer vitkig enn hva innholdet i vognen utstråler. Hobby er produsert siden 1967 av familieforetaket Hobby Wohnswagenwerk GmbH i Fokkbek, Schleswig-Holstein. Hobby er Europas største campingvogn-produsent. Ved årsskiftet 1997/98 overtog man merket Fendt. I Norge er det Lara Caravan i Drammen som er agent for Hobby og Fendt. Hobby er det desidert mest solgte campingvogn-merket i Norge. I 2001 ble det registrert 1.202 nye Hobby-vogner i Norge. Nærmeste konkurrent Kabe fikk registrert 518, altså under halvparten. Hva skyldes det at Hobby har så stor markedsandel?

Egnet for to

Vi har sett nærmere på en Prestige 650UMFe, en vogn som er en av bestselgerne til Hobby. U står for rundsittegruppe, M står for midtsittegruppe, F står for dobbeltseng, og den ligge ”e”-en står for eksternt toalettrom. Denne vognen er godt egent for to personer. En vogn egnet til både å stå rolig med og å kjøre med. Vognen kan også være et godt alternativ for unge familier som ønsker et innpass til campingens verden. En rimelig vogn med mye å tilby. Du får for eksempel 650 med køyesenger, men da må du ta bort deler av rundsittergruppen. Det er klart at når fabrikken i tyskland skal ut med over 20.000 vogner i løpet av et år, så blir det tegn på masseproduskjon i vognen. Den kan ikke sammenlignes med Bjølseth, Kabe eller Solifer når det gjelder finish og kvalitet på sammensetningen av vognen. Til det er det for mye som gir oss inntrykk av litt hastverksarbeid. Det var også noen løsninger som kunne vært gjort annerledes enn det som er tilfelle, men det hadde igjen kostet mer penger og prisen på vognen hadde blitt dyrere. Når det er sagt må vi igjen nevne at du får det du betaler for.

Inn i vognen

Når vi går inn i Prestige 650UMFe finner vi rundsittergruppen til venstre, midtsitteren og kjøkkenet i midten og bad og dobbeltseng fremst i vognen. Den er åpen og gir et inntrykk av en stor og romslig vogn innvendig. I gulvet er det varme, og alle vogner fra Hobby leveres blant annet med Truma Ultraheat el. Varme, TV-antenne, avtrekksvifte og fem års tetthetsgaranti inkludert i prisen. Vognen er lys med en blanding av hvitt og blått i gardiner og putetrekk. Rundsitteren: Denne er ganske standard, med et firkantet bord. I hvert hjørne er det montert ”lysrør”, spot og hyller. Under rundsitteren er det lagerrom. Vanntanken er montert i sittebanken nærmest døren, og her er det derfor kun plass til sko og lignende som plasseres med tilgang fra siden ved inngangen. Vi forsøke å komme oss under og ned i laggerrommet langs bakveggen av vogna. Det skulle vise seg å være en skikkelig utfordring. Først måtte alle putene ut av rundsitteren, og bare det gjør at alt som fra tidligere er plassert påbordet må vekk. Her kunne vel produsenten funnet opp en litt annen løsning?

Kjøkkenet

Det er et ganske standard kjøkken i Prestige 650UMFe. Tre kokebluss, en oppvaskbenk og noe benkplass. Kjøkkenet har fire overskap, en bestikkskuff og en skuff for kjeler og lignende. Det er montert mikrobølgeovn og et kjølskap av typen Thetford 112 liter. Over kokeblussene er den en avtrekksvifte. Vi savnet to ting på kjøkkenet. Mer lys og en plass til å ha søppelposen.

Skap og baggasje

Det er hele 20 overskap i denne vognen, inkludert kjøkkenet. Ti er plassert over rundsittergruppen, og seks over dobbeltsengen. Overskapene måler i snitt 27cm. I høyden, 44cm. I bredden og 29/32cm. i dybden. Ved siden av kjøkkenet finner man to høye skap som kan brukes til lagring. Under dobbeltsengen er det også et laggerrom, men vi hadde problemer med å få åpnet dette rommet tilfredsstillende innenfra. Det er mulig det finnes et triks her som vi ikke skjønte noe av. Rommet har også tilgang utenfra.

Soveplasser

Foran i vogna er badet plassert på den ene siden og dobbeltsengen på den andre. Utenfor badet er vasken plassert, og en fin sminkeplass for mor med et stort speil og noe skapplass. Baderommet inneholdt en dusj, et fast toalett, og noe hylle og skapplass. Vi fant fort ut at en person på 185cm. ville ha store problemer med å få dusjet her. Man klarer rett og slett ikke å stå oppreist. Både dusj og bereder er plassert i taket, og da tar ikke det unødvendig plass i resten av rommet. Vel og bra. Dusjforhenget var heller ikke noe som ga oss trygghet på at vann ikke vill finne veien dit det ikke skulle. Som mellom bunnplata og dørkarmen. Denne vognen har soveplass til fem personer. To i dobbeltsengen, to i rundsitteren og en i midtsitteren. En fin løsning er ”trekkspillforheng” som kan dras for slik at det lukker både soverommet bak i vognen og midtsittergruppa fra resten av vognen. Dette skjer med to separate forheng.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden