: Test: Cabby Cisium - Svensk vintervogn (2003-modell) | Din Fritid

Test: Cabby Cisium - Svensk vintervogn (2003-modell)

Cabby Cisium 58L er en vogn som passer for to personer, med mulighet til å utvide antall overnattere. Vognen er solid bygget og har gode vinteregenskaper.

Cabby-vognene er blitt produsert i Kristinehamn i Sverige side 1965, og vognen har i løpet av årene frem til i dag flere ganger vært Sveriges mest solgte. I Norge ligger Cabby som nummer åtte på statistikken fra Opplysningsrådet for Veitrafikken med 192 nyregistrerte vogner i fjor.

Vinterbruk

Cabby har fått frem en vogn som vi generelt sett kan si at er en god helårsvogn for to personer. Både til å ligge rolig med og til å kjøre med. Med en Alde Compact 3000C sentralvarme og elektrisk varme i gulvene bør man kunne føle seg komfortabel i denne vognen. Vannrørene er lagt i en slynge i gulvet i rommet under sittegruppen til høyre for inngangsdøren. Over slyngen er det en aluminiumsplate med et løst gummibelegg på toppen. Dette skaper en hendig skovarmer og effektiv tørk av vått fottøy. Bare husk at alt vann som blir tørket opp skaper vanndamp, slik at god luftsirkulasjon er nødvendig. Cabby har i tillegg et oppvarmet avløpssystem slik at spillvannet ikke fryser i utløpet. Dette er gjort ved å legge en slynge fra sentralvarmen rundt aluminiumsrøret hvor spillvannet renner.

Lagerplass

Vi har allerede nevnt skoplassen under rundsitteren, men det er selvfølgelig plass til mer her. Under benkene på den andre langveggen er vanntank, batteri og lader plassert, og det er liten plass til noe ekstra her. Under benken langs frontveggen er det plass til skiene, med tilgang utenfra. Her har også produsenten plassert et plastunderlag som hindrer vann og lignende å renne fritt omkring. Smart! Vær derimot forsiktig med å stikke skituppene for langt inn, for i andre enden av rommet sitter sentralvarmeelementet ubeskyttet. Under begge de to enkle sengene bak i vognen er det rikelig med plass til oppbevaring. Et pluss for de gode fjærene som hjelper til å holde madrassen oppe. Ellers er det ni overskap på soverommet og fem over rundsittegruppen.

Lyst kjøkken

Kjøkkenet i Cabby Cisium 58L er så stort som man forventer å finne i en slik vogn. Over kjøkkenbenken (163x53,5cm.) finner man tre overskap (åpning 32,5cm.) med to hyller. Et glassskap (åpning 42cm.) med glasshylle og vinflaskehylle. Cramer ovn med tre bluss og oppvaskum på benken. Under kjøkkenbenken finner du tre skuffer, et stort skap med rillehylle, et smalt med uttrekkhyller og et lite skap under mikrobølgeovnen. På døra under vasken er det montert en søppelposeholder. Et tips, bruk en skrue til på denne så slipper den å stå å slå mot dørveggen. Avtrekksvifte er standard og man får lys fra tre spotter i taket og to under overskapene. Et lite vindu ved kjøkkenbenken og en stor Heki-takluke i taket over kjøkkenet gir i tillegg rikelig med lys til denne delen av vogna. Kjøleskapet er på 105 liter med 12 liter fryser.

Advarsel

Cabby skrev på hodeputene ”Varning för god sömn” når de presenterte sine nye hevesenger på NorVei-messen i fjor. Hodeenden på de to enkeltsengene kan heves ved å dra i et håndtak som sitter fast på sengebunnen bak hodeputen. Det er fire innstillinger på hvor mye du vil heve denne delen av sengen. Selvfølgelig behagelig, men likevel vil en person på 185cm. ikke få skikkelig plass i sengene. De er kun 192cm. Lange i følge brosjyren, vi målte de til 190cm. Vi beveger oss til baderommet, som er ganske ordinært til denne vognstørrelsen å være. Vi vil også her gi en advarsel, nemlig mot å dusje. Cabby har ikke dusjforheng, og heller ikke noen brakett for dusj i tak eller vegg. Den uttrekkbare dusjen er beregnet som hånddusj, så vær forsiktig med å sprute altfor mye rundt deg.

Konklusjon

En vogn vi vil si passer best for to. Som vi har nevnt er det selvfølgelig mulig å være flere i vognen, og å ha to overnattingsgjester er ikke noe problem. Vognen har også et varmesystem som gjør den godt egnet til vintercamping, og med løsninger som varmeslynger på badet, ved spillvannet og i ”skorommet” ved inngangsdøren. Vognen vi så på var utstyrt med Sport Edition (9.200,-) (Heki Takluke, takrails, sykkelstativ, alufelger, radio/CD, tv-antenne, og gasstester. Samt at den var utstyrt med micro-ovn og myggdør.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden