Koronaviruset:: Gir kundene ekstra tid til å ta avgjørelsen om sommerferien | Din Fritid
Mange håper på å få dratt på den etterlengtede sommerferien sin likevel. Europeiske gir nå kundene ekstra tid på ta avgjørelsen om hvorvidt de skal avbestille eler ikke. Foto: Europeiske Reiseforsikring
Koronaviruset:

Gir kundene ekstra tid til å ta avgjørelsen om sommerferien

Europeiske Reiseforsikring forteller i en pressemeleding at de gjør situasjonen rundt Korona mer forutsigbar for kundene. Enda bedre fleksibilitet rundt avbestillinger gjør at de som ønsker det kanskje kan få reist på den planlagte sommerferien likevel.

Europeiske Reiseforsikring, en del av If, opplever en ekstrem pågang av henvendelser. De fleste som tar kontakt er usikre på hva de skal gjøre med ferieplanene sine på grunn av den uavklarte situasjonen. 

– Mange av de som tar kontakt med oss er bekymret for å gå glipp av den etterlengtede sommerferien sin. Vi velger derfor nå å gi kundene våre enda bedre fleksibilitet. På den måten er det mulig å avvente til litt nærmere avreise før man eventuelt avbestiller, sier Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonsrådgiver i Europeiske Reiseforsikring.

Gir kundene syv ekstra dager å tenke på

Europeiske har helt siden UDs nåværende reiseråd ble utstedt 14. mars valgt å dekke avbestillinger av reiser til hele verden - uavhengig av fremtidig avreisedato. Dette gjelder for reiser kjøpt før denne datoen. Nå velger de å gi kundene litt ekstra tid.

– Dette reiserådet har per nå ingen utløpsdato, men står inntil videre. Frem til nå har det vært kundens eget ansvar å avbestille eventuelle reiser innen dette utløper. Det kan virke stressende og lite forutsigbart for dem som ønsker å avvente med avbestillingen så lenge som mulig. Og de aller fleste ønsker nok å dra på en ferie de har sett frem til, sier Handeland.

– Derfor har vi nå bestemt oss for å også gi kundene muligheten til å avbestille i inntil syv dager etter at UDs reiseråd opphører. Med andre ord får man en ekstra uke til å tenke seg om på, og man trenger ikke være redd for at reiserådet plutselig opphører fra en dag til en annen, legger han til.

Risikerer millionregning ved å trosse UDs reiseråd

Når UD utsteder et reiseråd, gjelder ikke reiseforsikringen i det aktuelle landet/området dette rådet omfatter. Derfor er det knyttet stor økonomisk risiko til å trosse reiserådet som nå omfatter alle andre land i verden.

– Dersom man velger å trosse et reiseråd fra UD, vil man ikke få dekket uforutsette hendelser av reiseforsikringen. Når norske myndigheter fraråder å reise, og EU-kommisjonen sier det samme, skal man rett og slett ikke reise, sier Handeland.

– Vi har eksempler på kunder som har blitt syke eller skadet i utlandet, der kostnadene har kommet opp i millionklassen. Dette er ikke regninger man ønsker å bli sittende igjen med selv, sier Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonsrådgiver i Europeiske Reiseforsikring. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden