: Vellykket kurs i bobil | Din Fritid

Vellykket kurs i bobil

Stamsaas fritid hadde et introduksjonskurs i bobil den 21. november. Mange nye og gamle kunder dukket opp til samlingen i forhandlerens lokaler i Sarpsborg.

Det var en ivrig tilhørerskare på det gratis bobilkurset til Stamsaas fritid.

Mange innslag

Daglig leder Morten Aleks Myhre åpnet kvelden med å fortelle litt om Stamsaas fritid og hva bedriften står for. Han presenterte de ulike bobiltypene og deres hovedfordeler for rundt 40 interesserte som hadde møtt frem i høstmørket.

Wright trafikkskole orientere så om hva som kreves og hva det innebærer å ta C-førerkortet.
– Dette er ikke vanskelig, 80 prosent klarer det, men vær klar over at det tar rundt tre måneder sa Cato Rød fra trafikkskolen.
Gjensidige var også representert og presenterte sin bobilforsikring.
En av de oppmøtte savnet auksjonene som Stamsaas hadde tidligere. Dermed improviserte daglig leder Morten Aleks Myhre en spontan budrunde på en Sailer bobil som stod i umiddelbar nærhet.

De rundt 40 fremmøtte fikk mye teoretisk informasjon, men fikk også anledning til å se nærmere på de ulike modellene.

Duppedingser

Målgruppen for kurset var nybegynnere, og de fikk mye inspirasjon til hva som trengs i en ny bobil av Øyvind Johannessen. Han hadde en nyttig liste:
Skjøteledning og EU-adapter, sanitærveske og toalettpapir, nivåklosser, uknuselig dekktøy og glass, kjelesett for gass, gassalarm med narkosevarsling, markise og stormsikring, radio og TV, bord og stoler i lett materiale, ryggekamera.
Og for de litt mer viderekommende stod dette på Øyvinds liste:
Støtteben, sykkelstativ (også inne i garasjen), strøm: gassagregat ogbrenselcelle, gassmåler for å sjekke lekkasjer, uttak til gassgrill, vannslange, vater, aircondition.
I tillegg fikk de fremmøtte praktiske tips fra bobilforeningens Tore Steinar Pettersen:
Ha alltid med en vannkanne for å fylle på ferskvannstanken, en bøtte for å tømme gråvannstanken, og en gassfylltank med adaptre når du skal utenlands.

Daglig leder Morten Aleks Myhre var fornøyd med oppmøtet på bobil-kurset.

Service

Et viktig område er service, og kursdeltagerne fikk hilse på Stamsaas sin servicesjef Hans Christian Holen. Han presenterte en detaljert liste på hva man gjør for å vinterlagre en bobil.
Om du derimot satser på helårsbruk, hadde Hans Christian følgende råd å gi:
Ta med spade, vurder om du vil bruke vannkanner i stedet for å interne tanker.
Ta med en stige for å fjerne is og snø på taket. Ta med og bruk en svaber for å fjerne snø på taket, ikke bruk spade. Husk kjettinger om du har bil over 3.5t, det finnes lettkjettinger som er enkle i bruk. Egnet strømkabel på minimum 2,5 kvadrat som er beregnet for utebruk. Bruk skikkelig vinterdekk, ikke helårsdekk.
– Du kan likevel aldri stole 100 prosent på en vinterbil, ta derfor dine forhåndsregler spesielt i forhold til vann, rådet Hans Christian.
Han tipset også om konkrete oppvarmede lagringsplasser i nærmiljøet.

Finansiering

Siste bidragsyter var DnB som kunne fortelle litt om de ulike finansieringsløsningene: Salgspantlån, kontant og rammelån. Flere benytter rammelån, noe banken ikke anbefaler da verdien av bilen synker raskere en man rekker å betale ned.
Avslutningsvis hadde Stamsaas fritid utlodning på tre rabattkuponger hver med en verdi på 50 000 kroner.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden