: Grand California vinner pris for intelligens | Din Fritid

Grand California vinner pris for intelligens

Volkswagens egenprodserte bobil ble vist frem i endelig versjon på høstens Caravan Salon messe. Nå nærmer vi oss lansering, og bobilens moderne styringssystemer har nå fått en pris av to tyske tidsskrifter.

Bobilens viktigste funksjoner styres med et kontrollpanel via smarttelefon, iPad eller laptop, og infotainment-systemet gir også adgang til flere bluethooth høyttalere.

Den nye Grand California blir lansert tidlig 2019, men har allerede mottatt viktige utmerkelser. Bybobilen har nettopp vunnet ”The Connected Car Award 2018”. Utdelingen er i regi av magasinene Auto Bild og Computer Bild, hvor lesernes meninger anses som et godt barometer på trender i en digitalisert og automatisert verden. Lesernes stemmer for Grand California understreker det faktum at så godt som ingen andre bobiler i denne klassen tilbyr noe i nærheten av dens informasjon- og underholdningsteknologi. Grand California er basert på den nyeste Crafter og vil komme i to størrelser.

Kriteriet til Connected Car Award 2018 var: Velg den mest intelligente bilen! 

I kategorien ”Connected Car/Large Car/Campervan”, stemte de aller fleste på Grand California. Alle nøkkelfunksjoner på bobilen kan styres via displayet: Nivå på ferskvannstanken, gråvannstanken, varme, belysning, strømforsyning og kjøleskap.

I tillegg byr bobilen på såkalte infotainment-systemer, som kan styres fra smarttelefon. Her er det for eksempel mulig å koble til seks USB-enheter. Volkswagen Media Control (app-fjernkontroll til infotainment-systemet via iPad eller smarttelefon) og App Connect (muliggjør bruk av apper som for eksempel WhatsApp og Spotify – på infotainment-systemet). Med Volkswagen Media Control er det også mulig å integrere planlagte reiseruter i Grand Califonias navigasjonssystem.

Bodelens Bluetooth lydsystemet består av fire høyttalere pluss subwoofer, og her kan brukere koble seg til med sin smarttelefon uten å nødvendigvis måtte gå via bilens sentrale underholdningssystem.

Grand California har også intergrert WiFi-nettverk for brukerne. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden