Ducato, Jumper og Boxer:: Fiat og PSA fortsetter samarbeidet | Din Fritid
Ducato, Jumper og Boxer:

Fiat og PSA fortsetter samarbeidet

FCA-gruppen, som eier Fiat, har i 40 år samarbeidet med PSA-gruppen som eier Citroën og Peugeot. Nå er det tegnet avtale om nye fire års felles produksjon på Sevel-fabrikken i Italia. Daglig produseres det mer enn enn 1000 Fiat Ducato, Citroën Jumper og Peugeot Boxer her.


Sevel-fabrikken er en enorm fabrikk som produserer mer enn 1000 enheter om dagen.

Begge partene forventer økt etterspørsel i den neste fireårsperioden. Det er planlagt løst med ekstra skift. Fabrikken ble etablert i 1981 i Val di Sangro på østkysten av Italia. Arealet er på imponerende 1,2 millioner kvadratmeter og det jobber 6200 mennesker på fabrikken. Fabrikken er Europas største innenfor segmentet lette kommersielle kjøretøy, og er en høyteknologibedrift.

Din Fritid har tidligere besøkt den imponerende fabrikken, som har spesialisert seg på varebiler, som i utstrakt grad er tilpasset bobilproduksjon. Det er hovedårsaken til at nær halvparten av fabrikkens produksjon går til bobilchassis - de er bedre tilpasset bobilproduksjon enn noe annet chassis.


Selv om fabrikken har utstrakt bruk av automatisering og roboter er det nødvendig med mye menneskelig arbeidskraft.


Selv om Peugeot, Citroën og Fiat deler chassis på sine store varebiler har de hver sine motorer og girkasser.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden