: Senja­trollet opp i flammer | Din Fritid

Senja­trollet opp i flammer

Senjatrollet begynte i dag å brenne, og er helt nedbrent, melder NRK. I følge rikskanalen er to personer skadet etter å ha pustet inn skadelig røyk. Reiselivssjefen i Visit Senja, Dan Björk, er sjokkert over nyheten, og forteller til NRK at han synes det er en tragedie:

– Jeg fikk beskjed for bare noen minutter siden, og er helt sjokkert. Jeg klarer ikke å forstå at Senjatrollet nå er borte. På spørsmål om hvilken betydning reiselivssjefen mener Senjatrollet har hatt, oppgir han den viktige symbolverdien for tursitnæringen og reiselivet. Trollet har vært en turistmagnet i mange år.

«Senjatrollet» på ytre Senja er en av de største turistattraksjonene i Nord-Norge. Det ble registrert i Guinness rekordbok i 1997, som verdens største troll. Trollet ble oppført i 1993, og inneholder blant annet konsertsal, bibliotek og suvenirbutikk.

Trollet, som er nesten 18 meter, er bygget etter et gammelt sagn på Senja om et troll som var sett både til vanns og til lands.

Foto Bjørn Christian Tørrissen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden