Uenighet mellom kommunen og Scandic:: Rettssak om parkeringsavgift på Nordkapp | Din Fritid
Fra parkeringen på Nordkapp-platået. Foto Dag W. Grundseth.
Uenighet mellom kommunen og Scandic:

Rettssak om parkeringsavgift på Nordkapp

Det går mot rettsak for å avgjøre om hotellkjeden Scandic har rett til å ta parkeringsavgift for biler og bobiler som besøker det berømte Nordkapp-platået. Det har en periode vært krangel mellom kommunen som ønsker gratis parkering og utbygger som mener området er regulert og blir drevet i tråd parkeringsforskriften.

I bunn og grunn handler konflikten om hva friluftsloven regulerer, forteller NRK på sin nettside. Flertallet i kommunestyret ved Sp og SV mener parkeringsdriften krever løyve etter denne loven. Scandic er uenig, og mener inndrivingen av avgiften er i tråd med reguleringsplanen og parkeringsforskriften. Kommunen har varslet bøter på 15 000 kroner dagen, og gitt Scandic tre ukers klagefrist. Hotellkjeden forteller i en pressemelding at de ikke har tro på dialogen og klagemulighetene og varsler i stedet rettsak for å avklare det juridiske, forteller NRK.

Prisene er i dag 350 kroner for en bobil og 250 kroner for en personbil.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden