: Trollstigen: Manndomsprøven | Din Fritid

Trollstigen: Manndomsprøven

På vei til eller fra Nordkapp eller på en tur langs Norges imponerende vestkyst kan dere legge turen langs den storslåtte fjellveien Trollstigen. Det er her manndomsprøven for kjøring med campingvogn skal stå. Og vel nede kan slappe av på den flotte campingplassen.


Trollstigen kan være en manndomsprøve. Foto: Jarle Wæhler

Trollveggen

En dags kjøring fra Oslo, gjennom Gudbrandsdalen til Dombås og derfra videre gjennom Romsdalen mot Åndalsnes, ligger Trolltinden, Trollveggen og Trollstigen. Det er en flott kjøretur bare å komme til dette området og de nesten 2000 meter høye fjellene. Trollveggen Camping ligger ved foten av de spisse fjelltoppene og er et godt utgangspunkt for ferien. Trolltinden er det høyeste av fjellene, som tilsammen utgjør Trollveggen, et verdenskjent og ikke ufarlig klatreeldorado. Det er på baksiden av disse fjellene, at Trollstigen, i forlengelsen av Isterdalen, forbinder Åndalsnes med blant annet velkjente Geiranger.

En viktig forbindelse

Kløvstien, som går over Trollstigen, har i mange hundre år vært en viktig forbindelse med dalene Sunnmøre og Romsdal. Den blir første gang nevnt i 1766. Det var her man blant annet transporterte hester fra det ene dalføret til det andre. Den gang besto manndomsprøven i å komme helskinnet over fjellet. Man tok steget fra gutt til mann første gang man fikk en hest ned langs Kløvstien uten problemer. I dag består manndomsprøven av litt andre hestekrefter. Det er ikke vanskelig å kjøre opp Trollstigen, dersom du følger noen få kjøreregler. Det beste er, at bilen hele tiden holdes i fart og i det riktige gir. Husk at campingvognen er bredere enn bilen, så det er ekstra viktig, at speil er korrekt innstilt. Det er av avgjørende betydning hvis vognen din er 2,5 m bred. Nedkjøring er ofte mer problematisk, hvis de er for lange og for bratte, fordi campingvognens påløpsbremser kan sette seg fast.


Trollveggen, med Trollveggen Camping i forgrunnen. Rauma elv og  Eia fossen ved siden av. Fin tursti fra campingen og oppover langs mektige Eia fossen. Foto: Privat

Trollveggen Camping

– Å være på denne campingplassen er en enestående naturopplevelse i seg selv, sier Trygve Leren som driver plassen. Du finner den i vakre og ville Romsdalen, 10 kilometer syd for Åndalsnes, i et av Norges mektigste områder. Her kan du slappe av i storslagne naturomgivelser, mens du nyter utsikten opp mot Trollveggen, Europas høyeste loddrette fjellvegg med 1000 m fritt fall og med 50 meter overheng, samt fjellkjeden Trolltindane med sine mange spektakulære spir og tinder, høyeste nesten 1800 meter høy. På motsatt sıde rager majestetiske Romsdalshorn 1555 meter høyt. Rauma elv med sine kraftige fossestryk renner like ved Trollveggen Camping. Her har du et fint utgangspunkt for dagsturer i nærområdet, enten du vil gå en tur i fjellene, ta bilturer til Trollstigen, Atlanterhavsveien, Mardalsfossen eller til noen av de andre kjente attraksjonene i området. Trollveggen Camping er terrassert, med flate, fine områder for både telt, bobiler og campingvogner. Som gjest kan du selv velge hvor du ønsker å parkere. Enten du velger våre oppmerkede tomter (100 -150 m²) ,med strømuttak (10 Amp), eller om du ønsker andre områder inne på campingen, føler vi oss sikre på at du vil finne deg en fin plass.

Fasiliteter

Resepsjonsbygg Resepsjon med kiosk og diverse matvarer. Sanitærbygg Åpent hele døgnet, varme i alle gulv, kaldt og varmt vann, vaskerom m/dusjer, toaletter, handicaprom / familierom / stellerom, kjøkken, tøyvaskerom, tømming av bærbare toaletter og vaskevann. Ved sanitærbygget finner du også: Tømmestasjon for bobiler, avfallsbeholdere, bilvaskeplass og vannfylling Grillplass med gapahuker, griller og bålplass Lekeplass Spennende tursti i mektig natur langs Rauma elv og Eiafossen 40 plasser med 10 Amp strømuttak Fine gressplener over hele campingen Egne fiskestrekninger i Rauma elv Butikker i Åndalsnes by, 10 km unna. Kafé og suvenirer, 700m, ved Trollveggen Besøkssenter (www.visittrollveggen.com)

Verdens nordligste vinbonde

Johan Setnes er trolig verdens nordligste vinbonde og  produserer kjempegode viner av lokale bær som markjordbær, samt av frukt,  blomster og saft fra trær. For mindre grupper kan et besøk legges til  hans vingård Tuen (www.tuenvin.no). For grupper kan de også legge til  rette for diverse sightseeing-turer med innleid buss.

Kontaktinformasjon

Campingen er åpen: 10. mai – 20. sept. Se også: www.romsdalseggen.no og www.toppturer.com
Trollveggen Camping  www.trollveggen.no 
Adresse: Trollveggen Camping Romsdalshorn, 6300 Åndalsnes GPS-koordinater: 62.496309,7.762996

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden