: Reisemål Beijing | Din Fritid

Reisemål Beijing

Ti uker, ni land og rundt 13 000 kilometer. Denne gjengen tar bobilferien til nye høyder! Gruppereisen starter i Düsseldorf i Tyskland den 18. april og om alt går som planlagt ruller følget inn i Beijing den 23. juni.


Avreisen skjedde fra messe-lokalene til Caravan Salon i Düsseldorf.

Spektakulært

Den spektakulære reisen skjer i samarbeid med Messe Düsseldorf, som er vertskap for verdens største caravanmesse Caravan Salon. Derfor var offisiell avreise fra messelokalene i Tyskland. Følget består av 39 personer fra Tyskland, Frankrike, Østerrike og Sveits. De reisende er fordelt på 21 bobiler, og veien går delvis langs silkeruten. Etter den offisielle starten i Düsseldorf, vil de reise gjennom Berlin, Warszawa og Vilnius, og nå Riga på dag fire. I løpet av de neste ti dagene vil gruppen reise over Russland og se metropolene i Moskva og Volgograd. Så vil de reisende følge elven Volga til sitt delta nær Astrakhan. I Kasakhstan vil de krysse grensen mellom Europa og Asia. Karakalpakstan, området rundt det tidligere Aralhavet, gir innsikt i den enorme utbredelsen og ensomheten til det robuste steppelandskapet. Og dette er bare starten.


En blid gjeng samlet før avreise.

Høydepunktene

Nå kommer de reisende til nordsiden av silkeveien og besøker høydepunktene: Khiva, Bukhara og Samarkand - et orientalsk eventyr rett ut av arabiske netter. I Usbekistan fortsetter kjøreturen gjennom Tasjkent og den vakre Fergana-dalen før kjøretøyene klatrer asfaltbanen i den høye fjellkjeden Kirgisistan. Tash Rabat, i en høyde på 3300 m, er den siste stopp i den tidligere Sovjetunionen før reisende møter en ny kultur i Folkerepublikken Kina.

Kina

Fra Xinjiang Uyghur Autonome Region via Taklamakan-ørkenen til Beijing: Gruppen vil være i Xinjiang Uyghur regionen i 10 dager. De vil reise videre mot Trans Taklamakan-ørkenveien mellom bakkene på den nordlige Himalaya og Tarim-dalen. Her vil gruppen krysse “ørkenen uten retur” på en flytende asfalt-vei. Dette er en av de mest ambisiøse vegbyggingsprosjektene i Kina. Andre høydepunkter inkluderer Dunhuang og Crescent Lake, enorme sanddyner og de berømte Buddha-hulene. Turen til Beijing fortsetter via de høye slettene i Tibet, den gamle byen Xian med den verdensberømte terracotta-hæren, de gigantiske Buddha-statuer på de berømte Longmen-grottene, Pagoda-skogen ved Shaolin-tempelet i Luoyang. Etter den offisielle åpningen av messen Caravanning i Beijing, vil noen av bobilene bli ledsaget til kysten og sendt hjem fra Shanghai. Resten av gruppen vil starte sin retur 25. juni via Mongolia, Sibir og Russland, og fortsette gjennom Warszawa og Berlin tilbake til Düsseldorf. Denne turen på ca 10.000 km tar syv uker og krysser ni land.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden