Jul i Danmark: Du grønne glitrende - til 1,3 millioner | Din Fritid
Jul i Danmark

Du grønne glitrende - til 1,3 millioner

Jul i København er preget av mange julemarkeder og flotte utstillinger. Et nytt spektakulært innslag finner man på Tivoli: Et 10 meter høyt juletre pyntet med 3000 krystaller!

Det er den globale krystall- og smykkeprodusenten Swarovski som står bak den eksklusive julepynten.Den østerrikske produsenten har inngått et partnerskap med Tivoli i København, og det glitrende juletreet er en del av nyhetene i forbindelse med Jul i Tivoli.  

Tre dekoratører jobbet i hele ti dager for å få treet ferdig pyntet til tenningen som var 6. november. Treet vil stå pyntet frem til 5. januar, og vil under hele perioden holdes under skjerpet oppsyn. 

Tivolis designsjef er henrykt over det nye samarbeidet.

– Jeg har i alle de år som designer i Tivoli drømt om at få et Swarovski-juletre. Nå har det gått i oppfyllelse. Det har vært en helt fantastisk reise og et inspirerende samarbeid mellom Swarovski i Wattens og vår designavdeling, sier Jacob Helenius. 

Det er første gang danskene stifter bekjentskap med et av Swarovskis juletrær, men smykkegiganten har pyntet juletrær siden 1991.

De har blant annet hatt funklende tre utstilt foran Rockefeller Center i New York, hovedbanegården i Zurich, i Paris, i Galleria Vittorio Emanuelle ll i Milano, samt i en rekke andre storbyer.

I forbindelse med prosjektet vil det bli åpnet en Swarovski-pop up shop hvor Tivolis gjester kan se et utvalgt sortiment innenfor ornamenter og interiør.


Juletreet foran Nimb Hotel er pyntet med krystaller verdt over en million kroner. Foto: Christoffer Anias Sandager/ Tivoli

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden