Reiseopplevelser fra sofaen:: Besøk dansk natur fra sofaen | Din Fritid
Grenen i Skagen er et spesielt sted å stå. Her møtes to hav - Skagerrak og Kattegat - midt på tuppen!
Reiseopplevelser fra sofaen:

Besøk dansk natur fra sofaen

Planlegge vår neste reise skal vi uansett gjøre, og akkurat nå har vi god tid til å gjøre det. La oss ta deg med til noen av stedene du bør besøke neste gang du skal til Danmark - via Google Street View.

NB! Du kan se deg rundt på alle 360°-bildene:

1. Råbjerg Mile: Ta en spasertur på en vandrende sanddyne

På den danske Vestkysten på Nordjylland finner du den vandrende sanddynen Råbjerg Mile. Den flytter seg faktisk cirka 18 meter i året, og er den største vandrende sanddynen i Nord-Europa. Les mer om Råbjerg Mile her

2. Hvide Sande: Mellom hav og fjord

Hvide Sande er et landstykke som deler Ringkøbing Fjord fra Nordsjøen. De langstrakte, vakre strendene som strekker seg ut i havet gir perfekte vindforhold for surfing og vannsport, mens strendene på fjordsiden byr på mer stille vann - optimalt for bading. Les mer om Hvide Sande her

3. Stevns Klint: Urgammel verdensarv  

Stevns Klint er en samling imponerende kalksteinsklipper som ligger cirka en times biltur fra København. I området, som står på UNESCO verdensarvliste, vitner fossiler om effekten av den meteoritt som kræsjet inn i planeten vår for noe sånt som 65 millioner (!) år siden. Gå heller ikke klipp av den lille kirken som balanserer ytterst på klippekanten, og ser ut som den når som helst kan finne på å trille ned i havet. Les mer om Stevns Klint her

4. Kronborg Slot: Natur og Shakespeare

Rett nord for København kan du ta en lang og forfriskende spasertur i området rundt det vakre (og legendariske) Kronborg Slot. Og ta gjerne en kikk inn i selve slottet også - vi lover at det er besøket verdt. Det var her Hamlets dramatiske scener utspillte seg, så i tillegg til den vakre utsikt over Øresund, bør du holde øye med spøkelsene og en viss maktgal onkel med onde hensikter. Les mer om Kronborg Slot her

5. Grenen: Odden der to hav møtes 

Danmarks aller nordligste punkt finner du rett nord for den sjarmerende badebyen Skagen. Her ligger Grenen - odden hvor de to havene Skagerrak og Kattegat møtes, og her kan du beundre naturfenomet som kun kan oppleves noen få steder i verden. Husk å dyppe tærne i vannet og stå med en fot i hvert hav. De søte selene som ofte ligger og slapper av på stranden er en ekstra bonus. Les mer om Grenen her

6. Vadehavet: Unik natur og svart sol

Vadehavet er en dansk nasjonalpark og på UNESCOs verdensarvliste. Området ligger langs kysten på det sørlige Jylland, og byr på helt unik og utrolig vakker natur. Her kan du blandt annet oppleve naturfenomenet svart sol, som oppstår når millioner av stærer flyr over himmelen og skygger for solen. Les mer om Vadehavet her

7. Limfjorden: Natur og kultur 

Vakre Limfjorden skjærer gjennom Nordjylland, som er et naturskjønt område med mange små, koselige kystbyer og sjarmerende Aalborg som hovedstad. Disse vannveiene ble flittig brukt av danske vikinger, og er i dag et populært område for naturelskere. Her kan du få en naturopplevelse litt utenom det vanlige, for eksempel østerssafari. Les mer om Limfjorden her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden