Sverige: Orsa Rovdjurspark: Klare for å sjarmere! | Din Fritid
Sverige: Orsa Rovdjurspark

Klare for å sjarmere!

Nå er endelig årets bjørnunger ute og oppdager verden. De tre små bjørneguttene ble født i rovdyrsparken i begynnelsen av januar. Nå er det lek, søvn og å die som står i fokus hos de små sjarmørene.

– De som har sett bjørnbrununger leke, vet at det er verdt en ekstra tur til parken. De er utrolig søte, sier Tomas Bälter, avdelingssjef i Orsa Rovdjurspark.

Et av årets høydepunkter i Orsa Rovdjurspark er når årets bjørnunger slippes ut for å oppdage verden utenfor hiet. Årets tre unger er hanner som ble født i begynnelsen av januar, og de er nå opptatt med å være rampete og trene seg opp for voksenlivet. Mammaen dier fortsatt ungene, og har stålkontroll på dem.


Dette er ikke hverdagskost for de fleste. Foto: Clayton Creed

Ungene kommer til å være med mammaen sin hele sommeren, og til høsten går de i hi sammen. Når de våkner neste vår, vil det skje på nøyaktig samme vis som om det skulle vært ute i naturen. En avvenningsprossess der mammaen støter vekk ungene da hun er klar for å finne seg en ny hanne å parre seg med…noe som igjen kan føre til flere søte, små bjørnunger.

Begge foreldrene er født i villmarken, og kom til Orsa Rovdjurspark som unger. Parkens avlshunner får unger annenhvert år. I Sverige lever brunbjørn i skogen i Midt- og Nordsverige. En voksen brunbjørn veier opp imot 250 kilo, og fargen skifter fra lys gråbrun til nesten svart. Så lenge de er unger har de en lys krage rundt halsen. Brunbjørn er altetende, og spiser alt fra gress, urter, bær og maur til kjøtt og fisk.

– Jeg anbefaler alle som har mulighet, til å besøke parken. Det er ubetalelig å se dem rase rundt i parken og gjøre ugagn, sier Tomas Bälter.

For mer informasjon, gå inn på www.orsarovdjurspark.se.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden