Vinteropplevelser i Danmark: Hold varmen i vinter-København | Din Fritid
Vinteropplevelser i Danmark

Hold varmen i vinter-København

Vi anbefaler å ta en vintertur til København. Den danske hovedstaden byr på massevis av vinterhygge. Her kan du lese hvordan du holder varmen om vinteren i København.


Foto: Camilla hey

Koselige spisesteder med peis

København har mange trivelige kaféer og restauranter, og når det er hustrig utenfor er det ekstra hyggelig å kose seg inne. Start dagen med en lang frokost i skinnnet fra stearinslys på Kompa9. Den sjarmerende kaféen på Kompagnistræde i Indre By byr på kaffekos, nybakte rundstykker og peis i rustikke omgivelser. På Restaurant Peder Oxe, som ligger idylllisk til på Gråbrødretorv, kan du nyte deilig mat og drikke i en lun og koselig atmosfære. De har også en stor peis som virkelig innbyr til hygge på hustrige vinterdager.


Foto: Chris Tonnesen

Restaurant Kronborg ligger på Brolæggerstrædet – en sjarmerende brosteinsbelagt gate midt i hjertet av København. Her kan du kose deg med fantastiske danske smørbrød foran en sprakende peis – finnes det noe bedre på en kald vinterdag? Hvis du vil runde kvelden av med en cocktail, er Lidkoeb på trivelige Vesterbro det perfekte valget. Den stemningsfulle, dempede belysningen og den store peisen sørger for at du garantert holder varmen mens du nyter den utsøkte cocktailen som de dyktige bartenderne har tryllet fram til deg.


Foto: Lisbeth Michelsen

Skjem bort deg selv med en drømmedag på spa

Hva er vel bedre for en kald vinterkropp enn å tines opp i et deilig, varmt spa? Flere hoteller i København har egne spaavdelinger, blant annet Axel Guldsmeden og Manon Les Suites – to superlekre og bærekraftige hoteller som begge ligger på Vesterbro. Det luksuriøse Hotel d’Angleterre på Kongens Nytorv har selvfølgelig også sitt eget spa – som virkelig er verdt et besøk.


Foto: Daniel Rasmussen

De litt mer eventyrlystne kan også leie en flytende spabåt (!) og seile rundt i Københavns kanaler, eller oppleve kontrasten mellom det kalde vinterværet og det dampende varme vannet i en utendørs badestamp. CopenHot tilbyr også sauna - hvor du kan få varmen mens du nyter panoramautsikten over Københavns havn.


Glypoteket

Utforsk Københavns museer 

Hvorfor ikke slå to fluer i en smekk? På Københavns mange museer kan du både holde varmen OG få en spennende opplevelse. På det storslåtte Glyptoteket i Københavns sentrum finner du en stor samling av statuer og antikk kunst. Her kan du dessuten ta en kaffepause og nyte den sydlandske atmosfæren under de store palmene i museets fantastiske vinterhage. I naturskjønne omgivelser litt utenfor København ligger Louisiania Museum of Modern Art - det verdenskjente danske kunstmuseum med både faste -og gjesteutstillinger. Tilbring en formiddage på det flotte museet, spis lunsj laget av sesongens råvarer i den koselige kaféen, og nyt den vakre utsikten over vinterhavet.


Nasjonalmuseet

For den historieinteresserte er Nationalmuseet på Ny Vestergade det perfekte stedet å søke tilflukt fra kulden. Her kan du gå på oppdagelsesferd bakover i Danmarkshistorien – fra istidens jegersamfunn og helt fram til dagens Danmark. Du kan se de velbevarte restene av Egtvedpigen (Danmarks nok aller mest kjente gravfunn), et solhjul fra bronsealderen, skinnende vikingskatter, samt et – for de mer barnlige sjeler - eget leketøysmuseum. Bare for å nevne noe av de mange historiske skattene som gjemmer seg på det flotte Nationalmuseet.


Botanisk Have

Få varmen i tropiske omgivelser

Visste du at det ligger en liten tropisk oase midt i København? I den flotte Botanisk Have som ligger bare et steinkast fra Nørreport St. finner du nemlig Palmehuset. På solfylte vinterdager er det skjønt å rusle rundt i parken – kanskje med en take-away kaffe eller kakao fra en av de mange kaféene i nærheten. Et besøk i det vakre Palmehuset er den perfekte avslutning på en vinterlig spasertur. Her kan du oppleve eksotiske og sjeldne planter fra varmere himmelstrøk, og nyte den tropiske temperaturen.

Kilde: visitdenmark.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden