Paris OL 2024:: Vinnerkombinasjon? | Din Fritid
Paris OL 2024:

Vinnerkombinasjon?

Er du idrettsinteressert? Eller bare ute etter spennende opplevelser i et unikt miljø? Frankrike kan i sommer friste med utallige tilbud under de olympiske leker.


Idrettsutøvere flest regner nok gull i OL som det største man kan oppnå.

Sommer-OL er en av verdens største sportsbegivenheter, og det å være til stede under arrangementet gir deg en unik mulighet til å være en del av historien. Du kan forvente en unik og elektrisk stemning når de mange atletene møtes for å avgjøre hvem som er best.

De mest populære idrettene er ikke så lett tilgjengelige for publikum, og gjerne kostbare å komme inn på. Men OL byr på et unikt mangfold og et bredt utvalg av idretter. Nettopp derfor er det fremdeles fullt mulig å skaffe seg billetter.


Frankrike er verdens mest populære ferieland, og det er generelt godt tilrettelagt for bobil, slik som her i Aigues-Mortes (foto Tore Afdal).

Frankrike er en feriefavoritt for mange, og det er lett å kombinere sportsopplevelsen med fransk mat, kunst og kultur. Sist gang sommer-OL ble arrangert i Europa var London i 2012.

To muligheter

Fra 26. juli til 11. august er det OL i Frankrike og Paris. Litt senere, fra 28. august til 8. september går Paralympic Games of Paris 2024 av stabelen.

Til sistnevnte arrangement er det fremdeles enkelt å få tak i billetter, og de er rimelige. Vi fant flere konkurranser med billettpriser helt ned i 15 euro.

Hvor skal du dra?

Det meste av sommerens OL foregår i Paris og i området rundt. For noen kan det føles litt uoppnåelig om man skal overnatte i bobil eller vogn. Men det finnes campingmuligheter litt utenfor byen for de som er entusiastiske, og ikke er redd for å tilbringe noe tid med kollektivtransport.

Romantisk elv

En mye omtalt og spektakulær «arena» i Paris sentrum er Seinen. Elven som renner gjennom millionbyen skal brukes som svømmearena i triatlon og maratonsvømming. I tillegg vil deler av åpningsseremonien foregå på elven. Som turist i byen kan du få en flott gratis opplevelse i sammenheng med disse konkurransene. Minst like spektakulært (og gratis) vil nok herrenes maratonløp den 10. august være. Eller kanskje enda bedre å satse på dagen etter? Da skal nemlig kvinnene kjempe om maratongullet.

I tillegg kan du uten billett se sykkelkonkurranser i byen. Disse går 27. juli og 3. og 4. august. Å skaffe seg billetter til åpningsseremonien er rådyrt, om fremdeles mulig. Men, siden det storslagne arrangementet for første gang i OL-historien skal gå utenfor en arena er det forventet 300 000 publikummere langs Seinen.


Slik ser Paris 2024 for seg at OL skal kunne oppleves av de som ikke har billett. Det blir offentlige plasser med storskjerm og aktiviteter rundt omrking i hele Frankrike.

Gratis soner for fans

I tillegg settes det opp 25 ulike soner i Paris, som blir gratis for publikum. Her blir det storskjerm som viser de ulike konkurransene, aktiviteter, servering, stands og lekeområder.


Det å benytte seg av Frankrikes mange overnattingsmuligheter, for eksempel gjennom France Passion, gir unike naturnære opplevelser.

I utkanten

For mange bobil- og vogneiere er det nok enklere å holde seg litt i utkanten av begivenhetenes sentrum. Det blir sannsynligvis en litt roligere stemning, og det mangler ikke på muligheter: Fotball i Nantes (Vest-Frankrike), Bordeaux i sør-vest, Marseille i sør og Nice i sør-øst. I tillegg spilles det kamper i Lyon og Saint-Etienne. Det er også seiling i Marseille og skyting i Chateauroux, omtrent midt i landet. Helt nord, i Lille, blir det basketball og håndballfinaler.


Lyon Stadion

Camping

Skal du ta med deg din bobil eller vogn til Frankrike, så vil du gjerne vite om det er overnattingsplass til deg. Vi har funnet tre engelskspråklige nettsteder som har laget en oversikt over hvor du kan finne nærmeste campingplass, i forhold til hvilken konkurranse du skal på. Du kan sjekke ut deres tips på din smarttelefon med våre QR-koder. Eller du kan gå til dinfritid.no og søke opp «bobil og ol» hvor du finner linkene.

https://www.campingdirect.com/en/campsites-olympic-games-2024

https://www.campingfrance.com/uk/your-vacation-in-a-campsite/news/24845-which-campsite-to-attend-the-paris-2024-olympic-games

https://campingqualite.com/en/holidays/campsites-for-the-olympic-games-paris-2024/


Din Fritid har flere ganger opplevd det franske landlige bondelivet, som her hvor vi overnattet på en eselfarm.

Ingen billett?

Det er faktisk ikke for sent. Du kan sannsynligvis fremdeles finne noen OL-billetter til salgs på den offisielle nettsiden. I tillegg er paralympics et godt alternativ, du finner billetter til begge arrangementene her: https://tickets.paris2024.org/en/en-en.

Norske høydepunkter

Er du friidrettsinteressert er det i det dette skrives (begynnelsen på mars) fremdeles ledige billetter til Stade de France, hvor du også kan se norske gullhåp. De to største i friidrett er Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm. I sandvolleyball har vi med regjerende OL-mestere Christian Sørum og Anders Mol. Håndballkvinnene våre fikk OL-bronse sist, og er nok revansjesugne. Både Casper Ruud (tennis) og Viktor Hovland (golf) har begge en gylden mulighet for medalje. Norge stiller også med flere medaljekandidater i skyting. Det blir i tillegg spennnende å følge  Kristian Blummenfelt i triatlon forsvare sin tittel fra Tokyo OL.


Slottet  i Versaille blir en fantastisk ramme for moderne femkamp og hestesport under OL.

Offisielle arrangementer

Mange steder rundt omkring i Frankrike vil det i sommer bli arrangert mer og mindre offisielle visninger av høydepunktene. Da kan du forvente en storskjerm, kanskje aktiviteter for barna, servering av både mat og drikke, og ikke minst hyggelig stemning.

Noen potensielle norske høydepunkt:

25. juli: Gruppespill håndball kvinner

26. juli: Åpningsseremoni

27. juli: Skyting 10 meter luftrifle blandet lag, finale

28. juli: Innledende runder sandvolleyball

29. juli: Skyting 10 meter luftrifle, finale

30. juli: Triatlon menn

31. juli: Tennis

1. august: Golf

2. august: 1500m menn, forsøk

4. august: 1500m menn, semifinale

5. august: 400m hekk, forsøk

6. august: 1500m menn finale

7. august: 5000m menn forsøk

8. august: Semifinaler håndball kvinner

9. august: 400m hekk menn finale

10. august: Håndball-finale, kvinner, Bryting, finale kvinner, 5000m menn finale

11. august: Vektløfting kvinner og avslutningsseremoni

Sjekk også ut den offisielle nettsiden til Paris-OL her: https://www.paris2024.org/en/

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden