Din Fritid 3-2024 | Din Fritid

Din Fritid 3-2024

Her kan du se vår utgavevideo!

Din Fritid med bobil & caravan er i 2024 i sin 29. årgang, hele veien med inspirasjon, nyheter og hygge - til våre viktige lesere!

Denne utgaven er hos abonnentene senest uke 18 og i løssalg fra og med 2. mai 2024. 

Er du abonnent (papir eller digitalt) kan du laste ned en komplett elektronisk utgave av magasinet i PDF-format, det gjelder også mange eldre utgaver. Usikker på hvordan du gjør det? Les mer her.

Ikke abonnent? Send oss en epost (klikk her) eller ring 9623 4343, så ordner vi det!

Innhold i denne utgaven: 

Det er få som får se hvordan verdens beste bobil blir produsert. Det er strengt besøksforbud på Volkner Mobils fabrikk. Men Din Fritids utsendte har sluppet inn den trange porten, og deler et unikt innblikk i hvor langt familien Volkner går i sin streven etter å bygge den optimale bobilen.

Er du idrettsinteressert? Eller bare ute etter spennende opplevelser i et unikt miljø? Frankrike kan i sommer friste med utallige tilbud under de olympiske leker.

Det blir fotballfest i ti tyske byer i sommer. Hvorfor ikke benytte anledningen til å få med deg litt av stemningen, kulturen, maten og attraksjonene?

Du må ikke nødvendigvis til varme strøk for å oppleve vakre strender. Hauklandstranda er nylig kåret av forlaget Lonely Planet til Europas fineste strand.

Dethleffs bestselger Trend er nylig lansert i ny utgave. Det er ikke bare en ansiktsløftning, det meste er nytt. Men kjerneverdiene, det som gjorde Trend til en suksess, har Dethleffs vært nøye med å beholde.

Det var en lørdag ettermiddag vi kjørte til Storvika badestrand, ikke langt fra Trondheim lufthavn. Dette er en nydelig og barnevennlig strand, med stor parkering. Å campe på parkeringen er dessverre ikke lov. Men vi tilbrakte ettermiddagen her, før vi kjørte videre.

De fleste er kjent med solpaneler, eller solcellepaneler. Teknologien med å fange solenergi ved hjelp av silisiumkrystaller og konvertere den til elektrisitet har eksistert i mange tiår. I denne artikkelen skal vi forsøke å forklare teknologien på en måte som gjør at du kan kjøpe det solcellepanelet som best passer dine behov.

Knaus sin Sport-serie er blant Norges mest populære reisevogner. Med lettmetallfelger, stilig utvendig sølvdekor og et lekkert interiør faller serien særdeles godt i smak her på berget. Vi har sett nærmere på enkeltsengmodellen 460 EU.

Slake åser i grønne variasjoner brutt av spisse fjelltopper og krydret med alpehus. Alpene er delvis temmet her på grensen mellom Tyskland og Østerrike. Men bare delvis. Naturen er fremdeles vill og vakker. Vi har vært på bobiltur på Deutsche Alpenstrasse.

I over 400 år har de karakteristiske sjøtangdekte husene vært et varemerke for den lille øya utenfor østkysten av Nordjylland. 

Vikingskipet på Hamar bød på bobiler, campingvogner, el-biler, utstyr til fritidsbruk og camping på årets Fritid og Caravanmesse på Hamar.

For drøyt to år siden ble det mulig å godkjenne hengere og campingvogner med en norsk Tempo 100-ordning. Fra og med mars 2024 gjelder den norske godkjenningen også i Danmark – og omvendt.

For niende gang har Din Fritid sjekket ut ferjeruter og broer for å komme til kontinentet med bobil eller vogn. Prisforskjellene er store, og det lønner seg alltid å reservere på forhånd.

Bare navnet til denne unike bobilen vitner om eventyrlyst og oppdagertrang. Det 12 kvadratmeter store hjemmet på hjul er resultatet av to års dedikert utvikling og konstruksjon av en mann med helt unik spesialkunnskap.