Sverige: Sommeren 2024 i Gøteborg: Sommer i Gøteborg | Din Fritid
Sverige: Sommeren 2024 i Gøteborg

Sommer i Gøteborg

I sommer skjer det massevis i Gøteborg. Det er muligens en klisjé, men her finner du rett og slett noe for enhver smak. Hva med matfestivaler, konserter med kjente artister, kunstutstillinger eller en båttur i den svenske skjærgården?

Matfestivaler

Slakthuset Block Party 

I bydelen Gamlestan pulserer det av liv i sommer. Slakthuset Block Party steller i stand til en urban gatefest som varer i to dager, med stort fokus på fantastisk musikk, lokalprodusert øl og mat, og selvfølgelig egenproduserte viner fra vineriet Wine Mechanics. Den 16. og 17. juli blir det live musikk, fantastisk stemning og mat og drikke i verdensklasse. Dato: 16.–17. juni. 

Streetfoodfestival på Kulturkalaset 

Sveriges største streetfoodfestival er tilbake i Gøteborg for tredje året på rad. Matfestivalen strekker seg mellom Basargatan og Kungstorget, og i løpet av festivalen avholdes også Sverige Mesterskapet i streetfoodd og sweetfood. Dato: 29. august – 01. september.

SM i Hamburgere

Første september går SM i Hamburgare av stabelen i Gamlestan. Det blir ordentlig folkefest når Sveriges beste hamburgere skal kåres, og det forventes et besøkstall på minst 10 000 mennesker. Dato: 01. september. 

Fiskhamnens dag 

I år fyller Göteborgs Fiskhandlarförening 100 år og i den anledning vil det feires med en åpen dag for alle fiske- og skalldyrelskere. Møt lokale fiskere, test både ny og klassisk sjømat, og lytt til lokale band. Dato: 08. september. 

Biskopgårdens matfestival

Smak på mat fra alle verdens hjørner og oppdag den lokale matrikdommen på Biskopgårdens matfestival i Svarte Mosse. I tillegg til god mat blir det også musikk, aktiviteter for barn og ungdom og en herlig stemning. Dato: 14. september.

Korvfestivalen 

Denne festivalen lokker årlig tusentalls av glade pølseelskere til å smake på et unikt utvalg av pølser, tilbehør og drikke. Helgen 27.–28. september arrangeres den tredje utgaven av Korvfestivalen på Gothenburg Film Studios.

Ostfestivalen

I løpet av høsten kommer Ostfestivalen tilbake til Gøteborg for andre året. Likt som i fjor forvandles Auktionsverket Kulturarena til et mekka for osteelskere, der svensk ost hylles i kombinasjon med utvalgt tilbehør og drikke. Dato: 11.–12. oktober.

Sommerliv på Grönsakstorget 

Fra midten av mai til slutten av september gjøres Grönsakstorget sentralt i Gøteborg om til et sommertorg. Konseptet har fått navnet Sommarliv og det vil tilbys grønnsaker, koselige sitteplasser, mat og drikke, kulturinnslag og markeder.

Konserter

Gøteborg holder ikke tilbake på konsertfronten i sommer og over 200 ulike konserter vil finne sted fra juni til begynnelsen av september. Det blir alt fra kjente festivaler som Way Out West, til konserter på kjente arenaer som Trädgårdsföreningen, Bananpiren og Liseberg, og mindre festivaler som Blockparty i Slakthusområdet i Gamlestan og klubbkonserter på Pustervik. 


Way out west.

Gøteborgs svar på Øyafestivalen, Way Out West, kan skilte med store internasjonale artister som Queen of the Stoneage, The Kills, PJ Harvey, Pulp og The National. Musikkfestivalen arrangeres i vakre Slottsskogen i sentrum av Gøteborg. Festivalen har et imponerende utvalg av vegetarmat og upåklagelig festivalstemning. Når festivalen slukker lysene, fortsetter festivalnatten på byens utesteder gjennom klubbprogrammet Stay Out West.


Frihamnen konsert.

Liseberg har tradisjonen tro et rikt konsertutvalg i sommer. I år er det kjente stjerner som Mando Diao, Veronica Maggio, Timbuktu, Hooja og The Soundtrack of our lives som står på scenen. Fornøyelsesparken kaster seg på countrytrenden og arrangerer Countryfest i Hamnområdet 07.–08. juni. To dager med konserter, linedace og cowboyhatter. Her er det bare å ta med barna, for aldersgrensen er fri. 


Kulturkalas konsert.

Sommeren avsluttes med en superhelg fra 29. august til 1. september med blant annet Göteborgs Kulturkalas, Göteborg Jazzfestival, Erik Saade og Nationalteatern i Entréparken og Bolaget i Skatås.

Skjærgårdstur

I sommer vil det gå nye sommerruter til øya Vinga fra Stenpiren i sentrum av Gøteborg. I løpet av båtturen ut til Vinga kan passasjerene nyte utsikten til byen og skjærgården, og skulle sulten melde seg finnes det fika ombord på båten Kungsö. Det går også en båt til Vinga fra Lilla Bommen. For de som ønsker mer informasjon om øya, kan du bli med på en guidet tur med Winga Vänner.

Kunst

Den industrielle kunsthallen Röda Sten er et av Gøteborgs mest spennende steder for samtidskunst og i sommer er det kjente kunstnere innenfor performance, video- og lydkunst og foto som gjester kunsthallen. Årets utstilling med tittelen (på) grensen består av kunstnerne Patrik Bengtsson, Cha Blasco, Max Ockborn samt Dance Remainings, bestående av Jonny Berg og Sebastian Ruiz Bartilson. Utstillingen har blitt til i fellesskap gjennom et helhetssyn på den komplekse verden og turbulente tiden vi lever i.


Røda Sten

Göteborgs Konstmuseum viser i sommer utstillingen”Ilon Wiklands bildbärldar. Saga, äventyr och vardagsliv” av den kjente svenske illustatøren Ilon Wikland. Født i Estland i 1930 kom hun til Sverige som 14-åring og begynte tidlig sin karriere som illustratør. Hun har gjort dype inntrykk hos flere generasjoner av barn og voksne. Ilon Wikland har blant annet illustrert Ronja Røverdatter, Lotta i Bråkmakergata, Brødrene Løvehjerte, Madicken og Karlsson på taket, samt et stort antall egne bildefortellinger. Nå viser Göteborgs Konstmuseum en stor utstilling med over 400 originalverk.


Fra Gøteborgs Konstmuseum.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden