: Det endte bra! | Din Fritid

Det endte bra!

Kjell Ranang og kona Vigdis Vangsnes opplevde en dramatisk torsdag i begynnelsen av september.


Adriaen ble kondemnert etter den kraftige påkjørselen bakfra.

Ekteparet var på vei til Strømstad for å treffe venner i helgen. På vei inn mot bomstasjonen rett før grensen havnet de mellom to trailere, hvor den første kjørte saktere og saktere inn mot bomstasjonen. Kjell hadde det ikke travelt og lå rolig bak, selv om farten ikke var mer enn rundt 40 km/t. I det de var i ferd med å kjøre gjennom selve bomstasjonen kom det et voldsomt brak, og det singlet i glass. – Det føltes som om hele bomstasjonen ramlet sammen og havnet i hodet på oss, forteller Kjell. På ren refleks styrte han bilen som hadde fått ekstra fart mellom betongelementene. Avstanden til vogntoget foran var stor nok til at de unngikk å kjøre på det. På den andre siden fikk de svingt til siden, og alvoret i situasjonen begynte å gå opp for dem. Bobilen var i en forferdelig tilstand.

Tragisk utfall

Det viste seg at det var vogntoget som lå bak bobilen som hadde kjørt inn i bobilen med stor fart, for så å krasje i et av betongelementene - med verst tenkelige utfall for føreren. Kjell og Vigdis derimot klarte seg nærmest uten skrammer, men fikk profesjonell oppfølging av ambulansepersonell og påfølgende helsesjekk.

Holdt avstand

Ekteparet kjørte en 2012 Adria Super Sonic som ble kondemnert. Takstmann mente bobilen hadde skader for rundt 600-700 000 kr. Blant annet ble badet knust, og veggene stod ut som ballonger. – Jeg pleier alltid å kjøre med god margin og hadde god avstand til kjøretøyet foran oss. Om det ikke hadde vært tilfelle er det ikke godt å si hvordan det kunne endt, forteller Kjell. Han lurer også på om det at bobilen hadde aluminiumsvegger kunne være en faktor som bidro til at episoden endte godt for deres del. – Uansett ble dette en påminnelse for oss om hvor viktig det er å kjøre passivt, og det er bare å sende oppfordringen til andre bobilister om hvor viktig det er å holde avstand og kjøre med god margin.


Kjell Ranang og kona Vigdis Vangsnes smiler lettet over at alt har gått bra, mens de pakker sin nye bobil for neste tur. Foto: Tore Afdal

Fortsettelsen

– Vi tenkte at det var viktig å komme i gang igjen så fort som mulig etter en slik opplevelse, forteller ekteparet. De kastet seg over Finn.no for å finne en lik bil, og nølte ikke lenge når de fant en Adria Super Sonic til salgs i Narvik. Få dager etter var oppgjøret fra Codan på konto og de satt på flyet for å hente sin nye bobil. Returen til Son i Akershus brukte de flere dager på, og hadde en fin tur. – Vi vil gjerne benytte muligheten til å takke forsikringsselskapet for rask og seriøs behandling, avslutter ekteparet før de fortsetter pakkingen til neste tur - i ny bobil.

Aluminium eller plast?

Når det gjelder trafikksikkerhet på glassfiberarmerte plastvegger kontra aluminiumsvegger i bodelskonstruksjoner på campingvogner eller bobiler, er det etter vår erfaring liten forskjell. Den materialkunnskapen vi har støtter den oppfatning. Vi har snakket med teknisk sjef og viseadministrerende direktør på Kabe, Mikael Blomqvist, som støtter vårt synspunkt. Kabe har lang erfaring med konstruksjoner både i glassfiber og aluminium. - Truls Farner, teknisk redaktør Bobil & Caravan.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden