Rekordnedbør får konsekvenser:: Messecampen 2019 avlyses | Din Fritid
Slik så messecamp-jordet ut i sommer. De siste ukene har det vært kraftig regnfall i området, og selv om gresset er nyslått og det er anlagt flere tilførselveier har arrangøren valgt å avlyse årets messecamp på det søkkvåte jordet.
Rekordnedbør får konsekvenser:

Messecampen 2019 avlyses

På grunn av unormalt mye regn de siste 14 dagene, har arrangøren av messecampen bestemt seg for å avlyse årets messecamp. Men to gode alternativer er på plass;

– Bare sist uke er det kommet nærmere 100 mm regn. Dette kommer i tillegg til rundt 60-70 mm uken før og da klarer ikke jorda å absorbere dette. I tillegg forventes det mere regn både tirsdag og onsdag. Jeg kan ikke huske å ha hatt så mye regn noen år tidligere, det har vært ekstremt, sier en frustrert grunneier Tore Skogvold.

– Dette er svært trist. Her har vi i Norsk Bobil- og Caravanclubb stått rygg mot rygg med Norsk Bobilforening og mobilisert mange til å stille opp i samarbeidet, sier Bjørn Gunnar Kværne i NBCC. 

– Dette fortjente vi ikke. Her har vi jobbet i 5-6 måneder og investert nærmere 450.000 i infrastruktur i form av vei, overganger, strømkabler og utstyr. I tillegg har grunneier gått over fra korn- til gressproduksjon for å sikre bedre dekke. sier messegeneral Konrad Sel. Men avgjørelsen er tatt om å avlyse og arrangøren forteller at de ikke hadde noe valg, underlaget hadde ikke tålt hundrevis av bobiler.

To gode alternativer

Men det blir to gode alternativer: Både Norges Varemesse og Hellerudsletta åpner før døgnparkering mot avgift. Prisene er som følger:

  • 220 kr pr. døgn pr. ekvipasje på Norges Varemesse
  • 200 kr pr. døgn pr. ekvipasje på Hellerudsletta.

Det settes opp gratis shuttlebuss mellom Hellerudsletta og Norges Varemesse fra kl. 09.30 til messens stengetid. Mer informasjon kommer på arrangørens hjemmeside

Campen er viktig for messen

Messecampen utgjør ca 20 prosent av totalbesøket.
– Vi bruker mye energi på messecampen, men vi må også huske på de øvrige 80 prosentene som besøker Caravanmessen på dagsturer. Disse kommer i bil eller tog, og her er det en spesielt høy andel som ikke eier bobil eller campingvogn fra før, forteller Konrad Sel før han avslutter:
– Vi håper alle som var i gang med å planlegge tur til messecampen likevel velger å komme til årets Caravanmesse, det er mye flott å se på!


Arrangøren har åpnet opp for å parkere ved Norges Varemesse. Først vil grussplassen bli fylt opp, og så vil en del av parkeringen foran selve messehallene bli benyttet til bobilparkering og overnatting. Et stort område vil her bli reservert dagsbesøkende med personbil.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden