Med bobilen helt på jordet: Første bobil på messecampen 2019 | Din Fritid
Med bobilen helt på jordet

Første bobil på messecampen 2019

Bonde og grunneier, Tore Skogvold har gjort alt han kan for at bobil- og caravanfolket skal få en godt tilrettelagt messecamp under Caravanmessen i høst.

Din Fritid treffer Skogvold da han er i ferd med å kantklippe veien ned til jordet som ska huse flere hundre vogner og bobiler under Caravanmessen 2019.

– Nå er det korn, erter og vikker som gror her og det blir klart for slått i begynnelsen av juli. Så er det gjødsling av jordet og så kommer underveksten av gras opp - det skal slås en uke før messa, forklarer Skogvold og tilbyr oss å prøve den kommende bobilcampen for å se at underlaget holder.


Bonde og grunneier, Tore Skogvold, inviterer Din Fritid som første gjest på området til årets messecamp.

Underlaget kjennes fast og trygt ut og Din Fritids medarbeider og bobilen kommer trygt ut på jordet - og tilbake til veien, på området som om noen måneder skal forvandles til en bobilcamp med 5-600 vogner og bobiler.

– Jordet er godt grøfta og forberedelsene vi har gjort ved å legge om produksjonen gjør at grunnen fint skal bære alle bobilene, selv ved regnvær. Det blir lagt opp midlertidig med strøm for de som har spesielle behov. Tømming av gråvann og toalett blir tilrettelagt og rent vann blir satt ut i tanker. Fra veien nedover langs jordet blir det laget flere innkjøringer til campingområdet. Shuttlebuss som blir satt opp bruker kun 7-8 minutter til Caravanmessen. Har du sykkel eller vil gå, så er det gang og sykkelvei helt frem, forteller Skogvold.


Jordet er godt drenert og underlaget kjennes fast og godt ut når Din Fritid prøvekjører i slutten på juni. Hele jordet vil være nyslått før messecampen åpner.

Området som kan brukes til messeparkeringen er på hele 57 mål, noe som tilsvarer rundt 9 fotballbaner. 

– Vi tar fint imot 500-800 bobiler og campingvogner. For at hele stor-området jeg disponerer her skal fylles - må det komme 2500 bobiler, sier bonde Skogvold og fortsetter:

– Hvis det blir vellykket så vil vi gjerne fortsette å tilby messeparkering i samarbeid med Caravanmessen og messegeneral Konrad Sel, men kommunen må være velvillig og gi sine tillatelser. For meg er dette prosjektet ett ekstra ben å stå på. Det at jordet kan brukes til bobilparkering  håper jeg skal gi inntekter Prosjektet er jo litt sjansespill, men det er jeg vant med fra landbruket. Der går det jo opp og ned. Dette blir spennende både for arrangøren av Caravanmessen og for meg, sier Skogvold som ser frem til møtet med caravanfolket på egen grunn.


Store grønne områder tilbys årets deltagerne på det nye messecampområdet.

 

Messecampen 2019

Adresse for årets camp:
Rolf Olsensvei 50, 2007 Kjeller

GPS 59.971924, 11.073775

 

Kart til messecampen:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden