Hektisk sommersesong:: Husk å ta hensyn | Din Fritid
Hektisk sommersesong:

Husk å ta hensyn

Det er veldig mange bobiler og campingvogner på norske veier for tiden. Friheten ved å kunne reise hvor man vil og fremdeles være selvforsynt er fantastisk. Men idyllen slår fort sprekker når mange har ferie samtidig og oppsøker de samme reisemålene. Da blir det fort trangt om plassen…


Rett ved skiltet som viser at parkeringen er forbeholdt vogntog og lastebiler har en bobil og en campingvognekvipasje parkert lags E18 når Din Fritid passerer rasteplassen.

Dette er et aldri så lite hjertesukk, og en oppfordring til oss alle om å tenke oss om en ekstra gang: De fleste av oss har sikkert opplevd det. Den etterlengtede tømmestasjonen var stengt. Eller kanskje det var så lang kø at du ikke hadde tid til å vente?

Hva gjør du så når toalettanken nesten renner over? Eller kanskje du tenker at det ikke er så farlig å tømme gråvanstanken langs veien? Hvor gjør du av søpla di når rasteplassen er like full som dens søppeldunker? Kanskje du reiser i følge med noen og dere tok den siste ledige parkeringen for vogntog og lastebiler. Vi har sikkert alle sett meldinger fra yrkessjåfører som skal overholde sin lovpålagte hviletid og møtes av fulle parkeringsplasser hvor bobiler og campingvogn-ekvipasjer ofte også har tatt seg til rette ved å sette opp bord og stoler.

Det er dessverre en del bobil- og vognfolk som tar snarveier, og det går ut over oss alle. Din Fritids fotograf passerte i går (mandag 27. juli) Circle K (nordgående retning) på Grelland ved Holmestrand langs E18, og vi advarer mot sterke bilder.

Husk: Vi er veldig synlige med vår bobil og campingvogn, og vi vet alle hvor toalettet skal tømmes og parkering er skiltet!


Møkkabilde: Det er åpenbart ikke slik det skal gjøres, selv om nøden er stor…

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden