Bompengeavvikling på Svinesund:: Fjerner bom­stasjonene på Svine­sunds­brua | Din Fritid
Snart kan du kjøre gratis over Svinesundsbrua. Foto: Santina Crolla
Bompengeavvikling på Svinesund:

Fjerner bom­stasjonene på Svine­sunds­brua

I dag signerte samferdselsminister Knut Arild Hareide og Sveriges ambassadør til Norge, Cecilia Björner, en avviklingsavtale mellom Norge og Sverige. Avtalen fjerner bomstasjonene på grensen ved Svinesund. Datoen for gratis passering er satt til mandag 15. mars kl 14.00, fem år tidligere enn planlagt.

– I dag er også en markering av et 20-årig samarbeid mellom Norge og Sverige for dette prosjektet, fortalte samferdselsminister Knut Arild Hareide på det digitale arrangementet. – Svinesund er et meget synlig eksmepel på samarbeidet mellom våre to land, sa samferdselsministeren på pressekonferansen.

– Jeg ser det ironiske i at vi åpner for gratis grensepassering i disse tider, hvor det er strenge restriksjoner på å reise mellom landene, fortsatte Hareide. Det at bomstasjonene kan fjernes fem år før planlagt dato sier litt om hvor viktig denne grensepasseringen er for de to landene, avsluttet han. 


Sveriges ambassadør til Norge, Cecilia Björner og samferdselsminister Knut Arild Hariede har i dag signert papirene som gjør at bomstasjonene på Svinesundsbrua kan legges ned.

Signeringen ble gjennomført i Samferdselsdepartementets lokaler i Oslo, og er en gledelig nyhet for mange. Spesielt når vi etterhvert kan ferdes fritt igjen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden