Caravanmessen 2021: Gjenåpningen | Din Fritid
Caravanmessen 2021

Gjenåpningen

Det opplevdes befriende å igjen kunne møtes i de romslige hallene på Caravanmessen. Messen er viktig for en samlet norsk bransje og det er bare å dele ut ros til arrangørene og alle utstillerne som gjorde messen mulig. Det var ingen selvfølge.

I Sverige ble for eksempel Elmia-messen avlyst, og flere aktører i bransjen arrangerte i stedet sin egen messe. Det er en utvikling vi håper ikke vil skje i Norge. Caravanmessen var første publikumsåpne messe i lokalene til Norges Varemesse på Lillestrøm, siden nedstengingen i mars i fjor. Det gjorde det hele litt ekstra spennende. Publikumsoppmøtet var rekordlavt, til tross for en vel avviklet messecamp og det som opplevdes som gode og trygge smittevernrutiner fra arrangørens side. Men det er ikke så rart når man tenker på omstendighetene. I tillegg var det tekniske problemer med det digitale billettsystemet og innstilte tog på søndag, som nok gjorde at besøkstallene ble lavere enn man kunne håpe. Arrangørene har varslet en fremtidig satsing hvor det skal tilbys blant annet miniseminarer, det skjedde kun hos en av utstillerne i år (all honnør til Stamsaas Fritid), vi håper publikum neste år får enda flere opplevelser igjen for sin inngangsbillett!

Avara: På messen for første gang

Avara er et nytt norskutviklet produkt for å kunne måle fukt og sikre din bobil eller vogn mot gass, røyk og innbrudd. Selskapet var for første gang representert på messen med egen stand, og kunne fortelle at de var godt fornøyd med besøket og interessen for produktene.

Campr

En annen utstiller som deltok på Caravanmessen for første gang var Campr. Nå er ikke Ferda, som står bak selskapet, noen nybegynner. Men deres satsing på formidling av bobil- og vognutleie er i startgropen. Konseptet er enkelt: Campr formidler kontakt mellom de som ønsker å leie ut sin vogn eller bobil, og deres kunder. Som mellomledd sikrer Campr at alle må registrere seg med BankID, de formidler betalingen gjennom sitt sikre betalingssystem, tilbyr døgnåpen kundeservice, forsikring under leieperioden og gratis veihjelp. Mer info på campr.no.

Enjoy Camp: Peisbord

I gangen mellom hall B og C fant vi Inge Knutsen. Her hadde han rigget seg til med stand i luftige omgivelser. Man kunne da kanskje tro at det var kaldt og surt, men ikke når man selger varmende peisbord. Inge kan fortelle til Din Fritid at idéen til å importere og selge disse produktene kom for drøyt to år siden. Han skulle skaffe seg et peisbord hjemme, og så at her var det potensiale for flere aktører og produkter. Han etablerte kontakt med en kinesisk produsent, og i starten ble det produsert og solgt store betongbord for terrasser og uteplasser. Og produktene ble raskt populære. Så kom idéen om å lage en lett variant, for bobil- og vognbrukere. Produktet heter Enjoy Camp og veier 10,5 kilo. Messeprisen med beskyttelsestrekk, lokk og lavasteiner er 5990 kr.

Inge kunne fortelle at han i messeperioden bodde på messecampen med sin bobil. Der fyrte han opp sitt mobile peisbord i forteltet, og fikk stadig besøk av nysgjerrige og litt kalde bobilfolk. – Det var skikkelig god markedsføring, og ikke minst en meget hyggelig sosial begivenhet, forteller han til Din Fritid.

PS! Når du fyrer i for eksempel et fortelt, er det viktig å slippe inn nok friskluft for å unngå oksygenmangel.

Kama Fritid

Du må ikke nødvendigvis bla opp hundretusener for å handle nyheter på Caravanmessen. Som vanlig var tilbehørsspesialisten Kama Fritid på plass på messen, og de kunne fornøyd vise frem flere tilbehørsnyheter: For eksempel et Weecamp trallesettet til 2300 kr. Trallen er sammenleggbar og tar derfor lite plass under transport. Vel fremme rommer den alt du trenger for en vellykket dag på for eksempel stranden. Hjulene er ekstra brede for å takle alle mulige underlag.

Er du blant de som trives ute, men misliker myggen? Da kan et myggtelt som du henger opp i markisen være en god løsning. Prisen ligger på drøyt 2200 kr.

Har du noen gang tenkt tanken at en portabel aircondition kan være en god løsning på hete sommerdager? Det har produsenten Mestic gjort. Derfor har de laget denne bærbare løsningen med en inne- og en uteenhet, som du kan bruke på kontoret, på soverommet og i bobilen eller vogna. Prisen er 8300 kroner.

Kjøpte luksusvogn

Heidi og Morten Grønning fra Stavanger benyttet anledningen på Caravanmessen til å signere en kontrakt på Tabbert Cellini 750 HTD 2,5 med slide-out. Paret har tidligere eid en ti-meters Kabe, og har tenkt å bruke den nye vogna både i Norge og utlandet, hvor spesielt Italia er en favoritt. – Vi falt for designet og interiørløsningen, hvor spesielt den ekstra plassen takket være slide-outen ble avgjørende, kunne paret fortelle Din Fritid.

Signeringen ble gjort på Caravanmessen, og Morten kunne fornøyd fortelle at han hadde krysset av på alt ekstrautstyr som var mulig å få. Likevel har de forsikret seg om at det er lastevekt igjen, forteller paret. Det er viktig, understreker Heidi og Morten, som er langt fra noen nybegynnere på vogn. Dette er deres femte vogn, og kommer med mover, litiumbatterier og automatisk nivellering.

Max Fritid

Helt magnetisk: – Sjekk ut denne! Kennet Meyer fra Max Fritid viser stolt frem en av tilbehørsleverandørens nyheter på messen. Glassene fra Silwy sitter fast med magnet og en metallskinne, og kan til og med festes opp ned. Glassene fås ikke bare i uknuselig plast, men også i krystall.

Telt med utsikt: Tidligere var det ikke mange taktelt å se i Norge, men stadig flere oppdager fordelene med denne overnattingstypen. Raskt å montere og fjellstøtt underlag er åpenbare fordeler. Med Max Fritids nyhet får du også et tak som tåler både regn og snø. Takteltet Airlander Black Storm med stige koster 41 000 kr.

Hundetelt: De fleste hundeeiere kan bekrefte at deres firbente venn slapper lettere av når den har et sted å krype inn i. Dometic K9 80 air er et lite telt for hunder med vindu, myggnetting og åpning i to ender. Et perfekt ly for din hund til 3735 kr.

Spesialbygg fra Nordic

Svenske Nordic produserer spesialbygde bobiler, og har levert alt fra kontor til helsestasjoner på fire hjul. På Caravanmessen fant vi daglig leder av fabrikken i Sverige, Stefan Tanskanen, i det han brukte den utstilte bobilen til nettopp det den var tiltenkt: Et rullende kontor.

Nortrip

Det var en meget blid trio som deltok på Caravanmessen for første gang, på standen til Nortrip i hall C. Fra venstre ser vi Patrik Alesand, Bjørnar Valbø og Eivind Briseid, som fornøyd kunne vise frem sin nyopptrykkede første bok og fortelle om sitt overnattingskonsept for bobilfolket i Norge. Som medlem i Nortrip, får du tilgang til overnattingssteder på tunet til norske bønder og lokale produsenter, som har både en trygg overnatting og en opplevelse å tilby. Mer informasjon finner du på nortrip.no.

Hymer-gruppen

Caravanmessen var en av få europeiske møteplasser hvor Hymer-gruppen var representert som utstiller. Solid Import kunne blant annet vise frem noen få 2022-modeller, som vi kan se på den nye Fiat-logoen i fronten på Laikaen til venstre. Solid markedsførte seg tydelig på messen med budskapet «Norges største forhandlernett».

LMC: Vogn i praksis

Det er alltid en fin opplevelse å se selve produktene. For vår egen del fikk vi flere aha-opplevelser på Caravanmessen. Det gjaldt ikke minst kreative vogner. Vi kikket nærmere på tre modeller på messen som vi kommer tilbake til. På bildet ser vi den nederste køyesengen til LMC Style Lift 500K, med senkeseng og stor luke ved køyesengen. Vi kommer tilbake med minitester utover vinteren!

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden