Statsmyndighetene : CMT-messen 2022 avlyses | Din Fritid
Statsmyndighetene

CMT-messen 2022 avlyses

Den tyske ferie- og caravanmessen CMT er en årlig messe som arrangeres i Stuttgart hver januar. Årets utgave ble avlyst på grunn av pandemien, og nå har tyske myndigheter bestemt at også 2022-utgaven må avlyses.

Det er vel ingen grunn til å være veldig overrasket over avgjørelsen når man ser på den oppdaterte smittesituasjon. Det å få til en smittesikker publikumsmesse vil være svært vanskelig i disse tider. I 2020 hadde messen 300 000 besøkende, hvorav brorparten av disse var kommet for å bestille sine feriereiser. Det er ikke enkelt å planlegge pakketur-ferie for tiden, nettopp derfor var en samlet og voksende caravanbransje meget interessert i å delta på arrangementet.

Forklaringen fra arrangøren

– Til tross for stor interesse blant besøkende og utstillere, samt et godkjent sikkerhets- og hygienekonsept som ble testet i høst, kan ikke CMT arrangeres som planlagt på Messe Stuttgart fra 15. til 23. januar 2022. Dette gjelder også datterselskapsmessene ” Sykkel- og fotturferier”, “Cruises og skipsreiser” og “Golf- og velværeferier”. Som kunngjort i dag av delstatsregjeringen i Baden-Württemberg, utvides koronatiltakene for infeksjonsbeskyttelse. I henhold til den nye forordningen er messer og utstillinger inntil videre forbudt på det nåværende nivå i Baden-Württemberg, forteller arrangøren i en pressemelding til Din Fritid.

Beklager

Roland Bleinroth, president i Messe Stuttgart, beklager sterkt denne utviklingen: – Siden CMT 2021 i det minste ble holdt i digitalt format, har vi de siste månedene gjort intensive forberedelser til et fysisk arrangement i januar sammen med alle partnere og utstillere. Interessen fra utstillerne viser oss at behovet for en utstillingsplattform er påtrengende. Foreløpig vil vi bevisst ikke holde et hybridarrangement. Bortsett fra at fokuspunktene til CMT er utveksling av informasjon, rådgivende diskusjoner og direkte personlig kontakt - er forberedelsestiden for et alternativt digitalt format nå altfor kort, sier Bleinroth.

– Vi ser nå frem til neste CMT. Vi vil gjerne å takke alle som har fulgt oss så langt og vil fortsette å gjøre det i fremtiden, sier arrangøren. Neste CMT vil finne sted fra 14. til 22. januar 2023.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden