NAF: Drivstoffpriser 2022: Heia Sverige! | Din Fritid
Mange bilister uroer seg nå for høye drivstoffpriser. Avgiftene må ned, mener NAF. Foto: Johner.se/Lisa Öberg
NAF: Drivstoffpriser 2022

Heia Sverige!

Etter at drivstoffrisene er blitt uhyggelige høye, har den svenske regjeringen innført både lavere pumpepriser og direktestøtte til alle bileiere.

– Vedum må komme på banen raskt, og med noe som monner. Sverige viser at det er mulig, nå må Norge følge etter, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF, Norges Automobil-Forbund.

Sverige viser vei

Den svenske drivstoffpakken består av tre elementer: Lavere drivstoffavgift, en utvidet reisefradragsordning, og en kontantstøtte til alle landets bileiere. De som bor i distriktene får 1500 kroner, de som bor i byene får 1000 kroner i støtte. Avgiftene i Sverige settes umiddelbart ned med 1,30 kroner, deretter med ytterligere 50 øre literen fra mai.

Forventer avgifskutt

– Med en pris som nærmer seg 30 kroner literen utgjør ikke et par kroner all verdens for den enkelte. Det viktigere her er at Sverige viser vei og retning. Nå må regjeringen og Vedum komme på banen med noe som monner, sier Ryste.

– Vi forventer at de store pengene brukes på å kutte avgiftene slik at det synes på pumpeprisen, sier hun.

NAF er også åpne for en kontantstøtte, slik svenskene nå innfører. – En kontantstøtte kan bli en vinn-vinn for trafikken. Det vil bety at de som trenger pengene til drivstoff bruker dem til det, mens bilister som finner andre og rimeligere måter å reise på kan bruke pengene på andre ting, sier hun.

Tidligere har flere partitopper i Senterpartiet etterlyst lavere drivstoffpriser.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden