: Campingtur til det sydlige Lappland, Sverige – dag 6 | Din Fritid

Campingtur til det sydlige Lappland, Sverige – dag 6

Jeg fikk satt opp forteltet i går, så i dag morges, når været igjen var perfekt, ble frokosten inntatt med utsikt til det enorme Borgafjell.

Forteltet

Jeg fikk satt opp forteltet i går, så i dag morges, når været igjen var perfekt, ble frokosten inntatt med utsikt til det enorme Borgafjell. Det er et Universal-telt fra Svenska Tält, og ganske enkelt å sette opp. Det fulgte med en instruktiv bruksanvisning, så det var ikke noe særlig tvil om hvor de forskjellige stengene skulle plasseres. Jeg hadde imidlertid litt problemer med pluggene, for til teltet fulgte det med konvensjonelle plastplugger, og de får man ikke til å sitte i vårjordsmonnet, som er veldig bløtt de øverste 5 cm, og deretter hard av telen. Heldigvis hadde jeg selv ekstra lange aluminiumsplugger, og de fungerte.

Villmarksveien

I dag har jeg kjørt Villmarksveien, som går hele veien rundt noen av de høye fjellene inn mot grensen til Norge og gjennom byer som Gäddede, Vilhelmina og Strömsund. Hele turen er 450 km lang og i nydelig solskinn som i dag, byr den på de helt store naturopplevelser. Hvis du kun foretrekker kaféliv, bileksos og –støy, masse mennesker og heller ikke kan fordra fargen grønn, så kan ikke dette anbefales Turen rundt krever forskjellige stopp. F.eks Hällingsåfallet ved Bågede, der du finner en foss med et fall på 43 meter og Europas største vannfylte canyon. Ved Ankarvannet kan du komme ned i Sveriges lengste grotte og flere steder kan du finne interessante historier fra både nybyggerne og samenes liv på fjellet. Før du kjører Villmarksveien skal du undersøke veiens tilstand. Det kan stort sett falle snø hele året, så den kan være stengt i perioder. Hjemme på campingplassen er det blitt litt mer liv. Svenskene er kommet opp til sine vogner for å tilbringe helgen på fjellet. De nyter livet og det samme gjør jeg. Tak for denne gang og på campinggjensyn

Mer informasjon

Campingvognen er velvilligst utlånt av Polarvagnen AB og bilen av Volvo. Fortelt velvilligst utlånt av Svenska Tält – www.svenskatalt.se Campingplassen kan du se på www.camping.se En panoramavideo av campingvognen kan du se på www.polarvagnen.se

Livlig i helgen

Hjemme på campingplassen er det blitt litt mer liv. Svenskene er kommet opp til vognene sine for å tilbringe helgen på fjellet. De nyter livet og det samme gjør jeg. Takk for denne gang!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden