: Romantische Strasse: Dropp motorveien og se det virkelige Tyskland | Din Fritid

Romantische Strasse: Dropp motorveien og se det virkelige Tyskland

”Tyskland – Slutt å tulle – det er jo bare for pensjonister”. Det var våre venners første reaksjon, da vi fortalte, at vi skulle på ferie til Tyskland. Men faktum er, at Tyskland er veldig undervurdert som ferieland av de fleste skandinaver.

Så vi følte det som litt av en utfordring, da vi pakket bobilen og kjørte sydover. Det meste av veien kjørte vi langs de samme motorveiene, som vi har gjort massevis av ganger på vei til de Sydeuropeiske landene. Denne gang skulle vi imidlertid oppleve det Tyskland, som vi ellers bare forbinder med skitne rasteplasser og dårlig kromat i form af Bratwurst og Jägerschnitzel.


Die Romantische Strasse – fra elven Main til Alpene

Man kan egentlig kjøre fra Würzburg til Füssen på motorveien A7 på få timer, men man kan også velge å kjøre langs ”Die Romantische Strasse”, som er ca. 350 km lang og går gjennom noen av Syd-Tysklands mest maleriske middelalderbyer.

I og med at Würzburg er en rimelig stor by kan det være litt vanskelig å finne det stedet, hvor ruten starter, men vi lykkes og plutselig kjører vi langs små svingete landeveier i vakker kupert natur bare avbrutt av hyggelige landsbyer. Noe helt annet enn den langdryge motorveien.


Det frie liv

I løpet av få dager har vi vært på fottur gjennom de særpregede vinmarkene i Maindreieck, pleiet oss selv med en kurbehandling i Bad Mergentheim og sett forsommerens teaterforestilling i Röttingen. Altså både vært fysisk aktive, vært kulturelle og pleid kroppen med sjel. Veldig forskjellige opplevelser på ferien, men det er slik vi liker å ha det.


Velbevarte middelalderbyer

På første del av turen stopper vi hovedsaklig i byene for å gå på oppdagelsesferd i de brosteinsbelagte gatene. I Augsburg blir det til en spennende byvandring gjennom de brostiensbelagte smugene bak den 7 meter høye og veldig godt vedlikeholdte bymuren. Etter et par timer blir vi raskt enig om å ta en runde forbi den gamle bydelens konditor for å få kaloribalansen på plass igjen. Det er massevis av lekre kaker å velge blant, men det blir den gode klassiske Schwartzwalder kake, som best beskrives som en 10 cm høy sjokaladekake. Helt snadder.


Arkitekturen forandrer seg

I Peiting endrer arkitekturen seg vesentlig. Vi fornemmer helt klart, at vi nærmer oss Østerrike. De klassiske freskoer finnes på stort sett alle bygninger og husene blir iøynefallende større.


Siste del av turen

På den sidste delen av turen kjører vi med utsikt til de fineste bakker adskilt av store jorder fyllt med beitende kuer og sauer. I det fjerne dukker de første ”ordentlige” fjell opp. Majestetiske troner de opp over det grønne frodige landskapet. Det er Alpene og vitner om, at ruten slutter. Vi har ankommet Füssen.

Hvis du av en eller annen grunn ikke har god tid på hele turen, kan det anbefales å starte fra Schongau og så bare kjøre siste del av turen. Her er etter min mening flottest. På første halvdel av ruten er det hovedsakelig byene, som er et besøk verdt.

Füssen ligger lige ned til floden Lech

Stemningsbilder fra Füssen og området

Füssen centrum med gågade

Festivaler

Tyskerne er kjent for sine mange festivaler. Dersom du kjører turen i juni, juli eller august er det med sikkerhet festival i flere av de byene du kommer igjennom.


Flott natur og vakre bygninger


Mer informasjon

Campingplassene ligger godt fordelt på ruten. Den største konsentrasjonen ligger imidlertid på den sydligste delen av ruten. Campingplasser kan du finne på www.camping.de.

For å bo på plassene må du ha et internasjonalt campingpass. Du kan få rabatt de fleste steder ved å ha et pass fra DCC eller ADAC.

Vær oppmerksom på:
Hvis bobilen er en alkovemodel skal du i byene være oppmerksom på uthengende skilt og smale byporter.


Besøk også

En annerledes opplevelse kunne være å besøke Fendt- og/eller Dethleffs-fabrikken, som begge ligger på ruten eller rett i nærheten av den.

Fendtfabrikken ligger i Mertingen rett syd for Donauwörth.
Les om Fendt her: www.lara.no

Dethleffsfabrikken ligger i Isny nordvest for Füssen.
Les om Dethleffs her: www.dethleffs.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden