: Test: Hobby 605 AK MC – en virkelig god reisebil med plass | Din Fritid

Test: Hobby 605 AK MC – en virkelig god reisebil med plass

Her på redaksjonen fant vi det helt naturlig å prøve den nye modell. Bobilen er blitt testet på en ca. 3.000 km lang tur til Normandie i Frankrike. Med på turen var 3 voksne og et barn, noe som innebar, at vi min. hadde bruk for en dobbeltseng og en enkeltseng. Valget falt på en Hobby 605 AK MC.


Kjøkken

Inngangen til selve bobilen er i den bakerste delen og det gir noen andre planløsningsmuligheter. Bakerst i bobilen er det bl.a. kjøkken. Oppvaskkum og de 3 gassblussene tar selvfølgelig en del plass, men likevel er det god benkeplass. Det er også godt med skapplass og fordelingen av skap og skuffer er fornuftig.

Separat skap til søppel er en fordel. Vinduet ved komfyren fungerer fint som damphette, når været tillater åpne vinduer.
Kjøleskapet med benkeplass står til høyre for døren, når man kommer inn. Over det henger TV-skapet. Dersom man har flatskjerm er det mulig å montere den på veggen mellom kjøleskapet og TV-skapet, og så bruke TV-skapet til andre ting.


Badeværelse

Ved siden av kjøkkenet er det bad og toalett. Toalettet er av Thetford’s fabrikat med elektronisk spyling. Hele partiet med håndvask og skap kan skyves bort over toalettet, slik at det blir et stort dusjkabinett. Fordelen med dette er, at man slipper et vått baderom samtidig med, at det ikke er brukt ekstra plass til et dusjkabinett. En virkelig effektiv løsning.


Stuen

I midten av bobilen er det oppholdsrom. Langs den ene sideveggen er det en 3 personers sofa i bilens lengderetning på den andre siden en konvensjonell 4 personers sittegruppe. Bordet står i forbindelse med de 4 sitteplassene, men kan utvides slik at alle 7 sitteplasser har bordplass.

Det samme gjelder om natten, da bordet kan slås ned, slik at sittegruppe og sofa danner en stor dobbeltseng. Man kan også velge en løsning med en mindre dobbeltseng og sofa som enkeltseng. Både over sofaen og sittegruppen er det skaper i tillegg til et garderobeskap ved siden av badeværelset.

Alkove

Over førerhuset finnes alkoven med en stor dobbeltseng til min. 2 voksne. Her sov vi 2 voksne og vår sønn på 2 år uten problemer. Det er både takluke og vinduer i begge sider, slik at mulighetene for lufting er gode. Et ekstra pluss til de virkelig gode madrasser. Det er det ikke så ofte i alkoven, da det ofte er barna, som sover der oppe. Men hvorfor skal ikke de også ha en god seng? Det får de her.


Praktiske ting

Bobilen har både fersk- og spillvannstank. Spillvannstanken tømmes med et håndtak, som sitter praktisk plassert først i et av oppbevaringsrommene. Ved siden av døren er det et høyt oppbevaringsrom. Under badeværelset og rundsittegruppen er det likeledes to store romslige oppbevaringsrom. Med andre ord riktig god plass til campingmøbler, grill med mer.

Bobilen er helt ideel for to voksne med to barn, da er det god plass til alle. 3 barn kan også gå. Selv om bobilen er rimelig stor er den lett å komme rundt med og er god å kjøre. Det lyse treverket og de blå fargene gir en behagelig atmosfære samtidig med at trekket ikke er sart, når det er barn i familien. Det store vinduet ved sittegruppen gir et godt utsyn for passasjerene bak.

Minuser

Forholdsvis høyt trinn opp i bobilen. Kan løses ved å montere en Omnistep double 380 Alu.
Dekselet til ferskvannstanken er vanskelig å få av (generelt for mange bobiler, en løsning som brukes på drivstoffdekselet ville vært optimalt).

Varmen i førerhuset er vanskelig å regulere. Da det er snakk om et standard førerhus er det formodentlig snakk om et generelt problem for Fiat.

Plusser

Deilig alkove med god utlufting.
Optimal sittegruppe i stuen. Virkelig god plass. Lett å slå ned om natten.

Bad- og toalettforhold er virkelig godt uttenkt.


Generelt

Bobilen er stor og romslig, noe som gjør at det er god plass til alle passasjerer. Spesielt sittegruppen er fantastisk, når familien skal samles til måltider eller annet hyggelig samvær. Dersom man er mye på farten og bruker toalettet og badet mye i sin bobil, er løsningen her helt ideell. Vi kjørte mye og den er lett å komme rundt med. Skulle man forlange noe, måtte det vært litt mer komfort i førerhuset. Kjøkkenet er ikke så stort, men stort nok – også selv om man er flere til måltidene. Det kan saktens løses og ellers er det jo en smaksak, hvordan plassen skal prioriteres.

Reiseartikkelen fra Normandie kan du finne under ”Ferie i Utlandet” og ”Frankrike”. Det er en helt annen historie. God fornøyelse.


Fakta

Hobby 605 AK MC med dobbeltgulv
Motor: Fiat Ducato
Chassis: Fiat / Al-Ko lavtliggende-chassis
Egenvekt: 2965 kg
Totalvekt: 3500 kg
Total lengde: 619 cm
Total bredde: 228 cm
Total høyde: 299 cm
Innvendig høyde: 200 cm
Sengemål alkove: 210 x 150 cm
Sengemål: 210 x 184/175 cm


Standardudstyr

Standardutstyr:
Al-Ko Chassis
Større sidespeil
Servostyring
5 gear
3. bremselys
Serviceluke
Lys ved inngang
Elektronisk trappetrinn
Luksuspolstring
Alle vinduer kan åpnes
Gardiner og myggnett ved alle vinduer
12 Volts støpsel, 230 Volts støpsel og antennekontakt
97 L kjøleskap
3 gassbluss og vask i stål
Thetford toalett med elektrisk spyling
Ferskvannstank: 120 L
Spillvannstank: 150 L
Kontrollpanel
Strømforsyning 12 V / 230 V
Lader / Omformer
80 Ah GEL-batteri
Varmt vann på kjøkken og bad
Truma luftvarme
Inndirekte belysning
Mulighet til å gå på taket

Km/l: 7,6 km/L blandet kjøring. 8,3 på motorvei.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden