: Vestsverige: Sveriges svar på Provence | Din Fritid

Vestsverige: Sveriges svar på Provence

Veien til Vestsverige går gjennom kjøkkenet. Sånn sier man i hvert fall i Vestsverige, som står frem som Sveriges gastronomiske højborg, ja nesten et svar på den franske landsdel Provence. Det er ikke helt usant, f.eks. har Göteborg tre stjerners restauranter med i den gastronomiske bibel Guide Rouge, den som tidligere het Michelinguiden.

De vestsvenske turistfolkene mener, at en god måte å oppleve dette skjønne område av Sverige er gjennom kjøkkenet. Opplev eksempelvis Bohuskysten med de fine skalldyr, spis vilt i Dalsland, hvor råvarene hentes i de mørke skogene og i eller ved sjøene, eller sett kniv og gaffel i Västergötland med de mange fine råvarene.

Råvarene er med andre ord i orden, men det er håndverket også i de svenske restaurant-kjøkkener. Ved de seneste mange mesterskaper i gastronomi OL, VM og EM har de svenske kokkene klart seg ualminnelig godt og ofte kommet helt til topps. Så når Göteborg kan skryte med å ha åtte av de seneste “Årets kokker”, så er det forståelig, at byen fører seg frem som Sveriges gastronomiske hovedstad, og landsdelene utenfor Sveriges nest største by følger godt med.

De gastronomiske herligheter, og en reise gjennom Vestsveriges beste kjøkkener kan oppleves i en helt ny bok, som forteller, at veien til mange av Vestsveriges beste opplevelser går gjennom kjøkkenet.

Flere opplysninger på www.vastsvenskmersmak.nu

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden