: Eriba-Hymer: Introduksjon til caravanbransjen | Din Fritid

Eriba-Hymer: Introduksjon til caravanbransjen

Alfons Hymer grunnla i 1923 et karosserifirma som produserte alt fra busskarosserier til tilhengere for landbruket.

Introduksjonen til caravanbransjen kom via Erich Bachem, der de første bokstavene i for- og etternavn danner Eri-ba. I 1956 fikk han firmaet Hymer, som hadde lang erfaring i behandling av aluminium, til å bygge en vogn, med hevetak, etter sine egne tegninger. Disse ble utviklet i samarbeid med Erwin Hymer, som før dette hadde deltatt i utviklingen av minibilen Dornier Delta, som senere ble satt i produksjon av Zündapp, med betegnelsen Janus. Denne første prototypen fra 1956 hadde betegnelsen Troll.

Karosserilengden var 4,2 meter og bredden to meter. I 1957 ble firmaet Eriba-Hymer Fahrzeugbau etablert, og man foretok samtidig en utvidelse av produksjonsanlegget. I 1961 presenterte man en bobil basert på et Borgward B 611-chassis. Prosjektet ble imidlertid lagt på is i forbindelse med Borgward-konsernets konkurs. Produksjonen av Touring serien ble i 1970 overført til det nyetablerte datterselskapet i Frankrike, Hymer-France. I 1972 forlot det første produktet med betegnelsen Hymermobil fabrikken.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden