: Orden i forteltet | Din Fritid

Orden i forteltet

Er du et ordensmenneske eller et rotehue? Sistnevnte kan straks gå videre til neste artikkel, for her vil du verken finne noe av interesse eller noe du kan ha noe nytte av. For her dreier det seg om orden i forteltet.

Rengjøring er én ting. Orden er en annen. Det er ”rent” faktisk ikke mye rengjøring i et fortelt, men å holde orden kan være et problem. Spesielt dersom man er en stor familie, får besøk og fremfor alt bruker forteltet for å utvide oppholdsarealet. Selv på store campingvogner gir forteltene en hel del ekstra plass. Plass som man kan rote på.

Foto: SureDeck

Kom ned på jorden

Om sommeren har de fleste caravanister på en eller to ukers sommerferie ikke gulv i forteltet, men som mest et gulvteppe til å ta det værste av gress og sand fra skoene. Gulvteppene fås i flere forskjellige kvaliteter, farger og størrelser. Visse kan også kjøpes i metermål og fås hos alle landets caravanforhandlere. For langliggeren kan det være hensiktsmessig å legge et fast gulv. Utstyrsgrossisten DCT Vejle tilbyr gjennom landets forhandlere et veldig pent tregulv.

Gulvet legges i kvadratmoduler på 30 x 30 cm, men enkeltstykker kan også kjøpes. Dertil kommer eventuelle hjørner og avrundinger. Vil man ha det ekstra komfortabelt kan det faste gulvet dekkes med et gulvteppe. Fraster, som også produserer setetrekk, har flere forskjellige produkter til dette formål. Isabella har til denne sesongen kommet med et nytt effektivt gulvteppe, som isolerer med 4 lag. ”GroundCover” og ComfortCarpet” gir tilsammen et særdeles fornuftig underlag og kan til og med brukes under tre- eller plastgulv. GroundCover leveres i en rull på 2m x 18m. ComfortCarpet fås i 1,5 m x 15 m.

Foto: Rasmus Schønning

Udstyrsgrossisten DCT i Vejle tilbyder gennem landets forhandlere et meget smuk trægulv i hård træ. Gulvet lægges typisk i kvadratmoduler af 30 x 30 cm, men enkelte stykker kan også købes. Gulvet koster 499,- pr. m2. Hertil kommer eventuelle hjørner og afrundinger. Er man ekstra komfortable kan fast gulv dækkes med et gulvtæppe. Fraster, der også producerer hyndebetræk, har flere forskellige produkter til dette formål. Isabella er til denne sæson kommet med et nyt effektivt gulvtæppe, der med 4 lag isolerer. ”GroundCover” og ComfortCarpet” giver tilsammen et særdeles fornuftigt underlag og kan tilligemed bruges under træ- eller plastikgulve. GroundCover leveres i en rulle med 2m x 18m til 598 kr. ComfortCarpet fås i 1,5 m x 15 m til 998 kr.

Foto: Rasmus Schønning

Når bunnen er lagt

Når en praktisk bunn er lagt, er det blitt tid for å systematisere tingene sine i forteltet og her finnes et hav av forskjellige systemer og muligheter. Det er flere åpne skapsystemer, men systemer som kan lukkes, vil for syns skyld, være å foretrekke. Det er en god ide å bruke teltstengene til å henge oppbevaringssystemer opp i, men vær oppmerksom på vekten. Systemer, som kan henges på campingvognen er også praktiske, men sørg for, at campingvognen er ren, så de ikke riper. Sjekk alltid om oppbevaringssystemene kan pakkes sammen etter bruk og ikke veier for mye. Kjøpes de hos caravanforhandleren er de skreddersydd for campingbruk.

Foto: Isabella

Gode tips

1. Toporganizer TM

Isabella har utviklet flere forskjellige systemer for å holde orden i forteltet. Siste skudd på stammen er Toporganizer TM , som plasseres på en ekstra overligger og kan reguleres. Det mest praktiske er, at nettet er gjennomsiktig, så man kan stå under det og se hvor tingene er, uten å måtte ta det ned. Den avlange Tall Organizer plasseres på campingvognen. De øverste gjennomsiktige lommene er det fortsatt litt rotete å se på. De nederste lommene er kraftige nok til oppbevaring av sko.

Foto: Rasmus Schønning

2. Oppbevaringsskap

Dette oppbevaringsskapet har to hyller og er konstruert av et aluminiumsstativ med polyester trekk. Skapet har to hyller og måler H98xB57xD47. Det veier bare 5 kg og kan pakkes sammen etter bruk.

Foto: Rasmus Schønning

3. Tørkestativ

Vått tøy gjør det uryddig og fyller unødig, men kan henges opp på et samlet sted. Multi tørkestativet kan pakkes sammen og enkelt flyttes omkring alt etter, hvor det er plass og kanskje sol. De runde tørkestativene kan også lett flyttes og tar mindre plass.

Foto: Rasmus Schønning

4. Trådkurv

Trådkurver kan både brukes inne i campingvognen og lett flyttes til forteltet. Denne har tre etasjer og er av metall.

Foto: Rasmus Schønning

5. Skittentøykurv

Skittentøy skal samles et sted, og dersom man ikke har en fast plass til det, kan det spesielt for barn være vanskelig å finne ut av, hvor det skal hen, når man er på ferie. Denne praktiske skittentøykurven fås i tre farger (grå, hvit og sand).

6. Skokost

Hold skitt og møkk utenfor døren. Denne skokosten er spesielt praktisk, når det er en våt sommer eller når man camper i for- og ettersesong.

Faktaboks

Nærmeste forhandler, produktinfo og priser finnes her:
Isabella – www.isabella.net
Kama Fritid – www.kamafritid.com
Max Fritid – www.maxfritid.no
DCT – www.dct-vejle.dk

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden