: Itineo – nytt bobilmerke i Norge | Din Fritid

Itineo – nytt bobilmerke i Norge

Franske Rapido har de siste årene fått et godt grep på det norske bobilmarkedet. Tormod Holand har jo lenge vært den drivende kraften i denne satsingen, men nå er ledelsen for den franske fabrikkens engasjement i Skandinavia overtatt av Timo Nylenna.

Itineo – nytt bobilmerke i Norge

Den franske fabrikken har nylig lansert et helt nytt merke, Itineo, som skal være et rimeligere alternativ til Rapido. Man har utviklet en serie bobiler uten for mye lull-lull, men der man har opprettholdt den kjente Rapido-kvaliteten. Planene er å starte import av bilene både til Norge og Sverige, der målgruppen skal være de som vil ha en romslig helintegrert bil til bruk vår, sommer og høst.

Modelprogrammet omfatter 7 versjoner fordelt på tre størrelser. Minst er 610, som er identisk med bilens lengde, der SD versjonen har planløsning med langsgående køyer og toalettrom i hvert sitt bakre hjørne, kjøkken mot helveggen og sittegruppe i tilknytning til førerhuset, der det også er en nedfellbar seng på 135x190 cm. Modell 610 TD har fast dobbeltseng plassert på tvers bakerst, kjøkken og toalett i midten og sittebenk i tilknytning til førerhuset. Modell LD har den typiske bobilløsningen med langsgående dobbeltseng og toalett i hvert sitt bakre hjørne.


Itineo

På 610-basis er det mulig å velge blant to motoralternativ, Fiat 2,2 på 100 hk og 2,3 på 130 hk.
På 690-basis er det to versjoner å velge blant, TD og LB, der førstnevnte har tverrplassert dobbeltseng på 135x200 cm bakerst og foran denne toalettrom og separat dusjkabinett på hver sin side av midtgangen. Kjøkkenet er lokalisert til helveggen og oppholdsavdelingen i tilknytning til førerhuset. LB-utgaven har langsgående dobbeltseng på 136x195 cm og toalettrom bak, vinkelkjøkken mot helveggen og vinkelsittegruppe og sittebenk på hver sin side av midtgangen foran i bilen.


Spesiell planløsning

På 720 basis er det også to modeller å velge blant. SB 720 har inngang i den bakre delen av bilen der man umiddelbart til venstre finner køyesenger plassert mot endeveggen. Mot helveggen har man plassert toalettrommet mens kjøkkenet er til høyre rett innenfor inngangsdøren. I fronten er det langbenk og vinkelsittegruppe.

CD 720 har en litt spesiell planløsning da man her har toalettrom og garderobe mot endeveggen. Rett foran denne er det en dobbeltseng der hodeenden er plassert mot helveggen. I tilknytning til førerhuset er det sittebenker. 690 og 720 leveres bare med 2,3 liters motor på 130 hk.

Les mer på www.itineo.com

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden