: Isabella: Opus 300 fortelt | Din Fritid

Isabella: Opus 300 fortelt

Dansk utestue-design kjennetegner forteltet Opus 300 fra den danske forteltfabrikken Isabella i Vejle.

Med sitt karakteristiske utseende er Opus 300 fra danske Isabella lett gjenkjennelig på de europeiske campingplasser.

Europeiske campere har tatt godt imot det utestuedesign, som kjennetegner forteltet Opus 300 fra den danske forteltfabrikken Isabella i Vejle. Det spesial-designede forteltet preger mange av de europeiske campingplassene med sitt anderledes utseende.

Men, utseendet er ikke bare til pynt. Oppbyggingen av frontpartiet med vinduer fra sokkel til tak gir et veldig flott lysinnfall, som kombinert med forteltets tekstiler – både vegger og gardiner – gjør det overraskende lyst og trivelig å oppholde seg innendørs.

Også inneklimaet er det jobbet med i Opus 300. Under vinduet er det i begge gavlene et stort utluftingsfelt, som også fungerer som myggnett. Feltet er konstruert på en slik måte, at det kan stå åpent – selv når det regner, da det åpnes nedenfra og er tildekket i sidene.

Men også en spesiell takduk gjør sitt til å minimere det kondensvannet, som alltid vil være i et fortelt. Det skyldes at det polyesterbelagte taket i produksjonen er tilsatt et PVA-materiale, som fordeler kondensvannet på hele takflaten. Dermed skjer en raskere fordamping.

Opus 300 fås til de fleste campingvogner. Til de lengste modellene har designerne innkludert ytterligere et opprettstående vindu ved siden av sprossevinduene. Alle vinduene er innrammet med teltduk, som har fått en ekstra behandling og en spesiell struktur, som gjør det spesielt smussavvisende.

Fronten har en klassisk overdekning, mens sidevingene er laget i et nytt transparent nettmateriale. I tillegg til å være veldig dekorative, så har de den praktiske funksjonen, at de både stabiliserer forteltet og også skjermer den lyse fronten mot stripedannelser fra regnvann.

Både fronten og begge gavlene kan avmonteres. Det betyr, at man kan omgjøre Opus 300 til et kjempesolseil. Camperne kan imidlertid også som ekstrautstyr skaffe seg et alminnelig solseil til montering foran forteltet, dersom man skulle ha behov for det.

Teltdukens farger bidrar også til Opus 300 sitt karakteristiske utseende. Mens gavlene er tweedfarget er fronten skyblue og sokkelen darkblue. Innrammingen av vinduene er i en lightblue nyanse.

Som standardutstyr medfølger understykke, hjultildekking, gardiner samt kraftige typhoon-barduner.

Sistnevnte monteres i spesielt innsydde lærlapper under markisen, og brukes, dersom man camper under litt urolige værforhold.

Der finnes mye ekstrautstyr til Opus 300. Bl.a. et stort utvalg av Bolon-fortelttepper i et nytt Isabellaline-design, som matcher forteltenes farger. Dessuten er det mulig å montere en utbygning på begge gavlene, hvis man har et stort plassbehov.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden