: First Camp tildelt ”Den Grønne Nøkkelen” | Din Fritid

First Camp tildelt ”Den Grønne Nøkkelen”

First Camp er den første svenske campingkjeden som er blitt tildelt den internasjonale miljømerkingen Den Grønne Nøkkelen.

Foto: hsr.se

Som den første kjeden innenfor camping- og feriebyer i Sverige har First Camp blitt tildelt Stiftelsen Hold Sverige Rents miljømerking Den Grønne Nøkkelen. Det er en internasjonal miljøutmerkelse for fjellstuer, vandrerhjem, campingplasser og hotell som tar ekstra hensyn til miljøet.

Emma Andersson, ansvarlig for Den Grønne Nøkkelen hos Stiftelsen Hold Sverige Rent:
- Det er veldig gledelig og positivt at vi nå får med en slik stor og viktig aktør som First Camp i våre miljøanstrengelser. Våre europeiska kollegaer har ligget foran oss hva angår camping- og feriebyer så jeg håper at dette nå gjør at resten av bransjen får fart på seg.

First Camp:s Adm.Dir. Christer Bang:
- I og med at naturopplevelser er en viktig del av vårt tilbud er jo et aktivt miljøarbeid en investering i vår framtidige drift. Det føles veldig naturlig å ta dette skrittet, det er noe som både gjester og medarbeidere nesten forventer av oss med tanke på at vi har en slik tydelig ambisjon om å være en innovativ og framtidsrettet bedrift.

Fo å få Den Grønne Nøkkelen må bedriften leve opp til en rekke kriterier innen alt fra informasjonsarbeide og energispørsmål til håndtering av vann og søppel samt utvalg av miljømerkede dagligvareprodukter. Alle overnattingsbedrifter har en viss grad av miljøpåvirking. Den Grønne Nøkkelen er framtatt for å minske denne miljøpåvirkingen og for å strukturere virksomhetenes miljøarbeid. For å få Den Grønne Nøkkelen må man tilfredsstille et visst antall obligatoriske kriterier, f.eks. ved å kurse personalet i miljøspørsmål, spare på vann og energi samt kildesortering.

First Camps miljøansvarlige Marcus Petersson:
- Vi har i løpet av høsten gjennomført et arbeid som har innvolvert plassjefene på alle våre syv destinasjoner og det har vært veldig morsomt. Alle har vært veldig positive selv om det i enkelte tilfeller har medført at man har måttet endre på måten man løser en del driftsspørsmål og jeg er overrasket over det energikicket det har vært å få formulere vår egen miljøpolicy og deretter begynne å sette den ut i konkret handling. Vi har jo allerede arbeidet en del med solenergi, testet miljømerkede rengjøringsprodukter osv., men nå har vi fått en veldig kompetent ressurs i form av Stiftelsen Hold Sverige Rent og jeg tror at det her på lang sikt kommer til å innebære såvel konkrete kostnadsbesparelser som et veldig løft miljømessig for såvel gjester som medarbeidere.

Den Grønne Nøkkelen

Den Grønne Nøkkelen er en internasjonal miljøutmerkelse for hotell, vandrerhjem, og fjellstuer som samarbeidsorganisasjonen for holdbar utvikling, Foundation for Environmental Education (FEE) ligger bak. Stiftelsen Hold Sverige Rent er ansvarlig for Den Grønne Nøkkelen i Sverige. Utmerkelsen er en støtte i bedriftenes miljøarbeid og et bevis på deres miljøengasjement. Det forenkler også for gjestene å finne en overnattingsbedrift som tar ekstra hensyn til miljøet.

Foto: irstcamp.se

First Camp

First Camp er Sveriges ledende kjede innen camping- og feriebyer og står for mer enn 500 000 overnattinger hvert år. First Camp destinasjoner er 4- og 5-stjerners og finnes over hele Sverige, fra Luleå i nord til Skåne i sør.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden