: Nye campingvogner til årets vintercampingsesong | Din Fritid

Nye campingvogner til årets vintercampingsesong

Få kan måle seg med svenskene, når det dreier seg om vintercamping. De produserer campingvogner, som kan motstå selv det barskeste vintervær. Teoretisk sett kan du campe i alle slags campingvogner. Spørsmålet er bare, hvor mye du vil betale for komforten.

KABE

Vinteren er den beste tiden for camping, mener mange. Men det gjelder å velge den riktige vognen for at vintercamping skal bli så behagelig som mulig. Flere og flere får øynene opp for sjarmen med vintercamping, og mange står i kø for å få en sesongplass, enten for en helg - eller for en lengre periode. Andre velger å kjøre på fjellet i Skandinavia eller Alpene for å kombinere vintercamping med skiferie.

Å bo i campingvogn om vinteren er en stor opplevelse og man unngår bryet med å lete etter en hytte, som kan leies. De som velger å campe i vinterhalvåret kommer som regel tilbake til den samme plassen år etter år, og de, som bare reiser for en ukes vinterferie, ringer som regel bare til campingplassen et par uker i forveien og booker seg inn på en ledig plass.

Fordelen med å campe og reise på vinterferie i sin egen bolig er, at man har alt med fra starten. Tingene er pakket i det man forlater innkjørselen og man vet, hvordan allting virker. Man har sitt lille hjem med som huset på ryggen.

Forestill deg å være i stand til å trekke rullgardinene opp om morgenen, mens det er minus femten grader utenfor med strålende solskinn, og dagens eneste utfordring er, om man skal bli liggende i den varme sengen med en god bok eller utfordre de snøkledde løypene utenfor.

Det økonomiske aspektet er interessant og alt etter hvordan man regner det ut, så er vintercamping billig. En sesongplass på en campingplass, som har åpent i vinterhalvåret, hvor du kan bruke din egen campingvogn, så mye som du ønsker, koster normalt ikke mer enn en uke i en leid hytte. Selvfølgelig innebærer kjøp av en campingvogn en større investering, men det er en investering, som man har en masse glede av hele året - og i mange år framover.

Svenskene har produsert vintercampingvogner i flere generasjoner og deres erfaringer er gull verdt i forhold til de campingvognene, som produseres i dag. De tyske produsentene henger godt i, imidlertid med forskjellig nivå av suksess, så er man virkelig ute etter en god vintercampingvogn, skal man se godt etter, eller vende blikket mot de dyktige svenskene.

Cabby, som også produseres i Sverige, har fylt opp vintervognen med luksusutstyr uten at prisen blir urimelig

CABBY

Cabby har ikke mindre enn åtte forskjellige planløsningsvariasjoner med navnet “Family”, fra størrelse 620 og oppover.

Det er varianter med køyesenger til barn i midten eller på tvers bak i vognen - alle med en fast dobbeltseng til de voksne - og det er også variasjoner, der hele familien sover i samme soveværelse.

Cabby vognene fås i både standard og en ekstra luksuriøs og velutstyrt modell, kalt “Caienna”.

KABE er med god grunn Sveriges mest solgte vintercampingvogn. Samtlige vogner er ideelle til helårsbruk.

KABE

Siden KABE i 1992 introduserte sitt Flex-line system, der kunden kan velge planløsning etter behov, er antallet modeller vokst til 15 varianter, og mange av dem er tilpasset den store familien.

Det er planløsninger, der barna har sitt eget værelse bakerst, mens foreldrene sover i sittegruppen. Men det er også modeller med treetasjers køyer og dobbeltseng i samme rom. Flex Line systemet fås i alle ”Edelsten” modellene som ender på “GL” - fra den 6,4 meter lange ”Ametyst” til den åtte meter lange ”Amber” - og fem av de mest luksuriøse og velutstyrte Royal modeller.

Selv i ”Royal Hacienda” 880 og 1000 finnes planløsninger til den store familien.

Polar produseres i Lappland og her vet man hva som skal til, for å stå i mot vinterstrabasene. Her er det Polar 840

POLAR

I Polar står betegnelsen “BK” for stort soveværelse med dobbeltseng og en køyeseng. Planløsningen finnes i fem modeller fra 560 til 730.

Betegnelsen ”DBD” betyr at det i stedet for køyeseng, er en sittegruppe, som kan gjøres om til en seng i soveværelset. Tre forskjellige størrelser finnes i denne planløsningen: 560, 590 og 620.

Fra 5,9 meters lengde er det også mulig å få badeværelse i hele bakenden. I tillegg til foreldrenes seng inneholder disse vognene et soveværelse, dinett og køyesenger, og de fås i alle størrelser fra 590 opp til den nyankomne 950.

Solifer har lansert en helt ny vintervogn med plass til hele familien. Her Solifer Finlandia 600.

SOLIFER

Solifers lavpris serie Artic, består utelukkende av planløsninger med plass til en mindre familie - 560 NS SG med dobbeltseng og ombyggbar dinett i soveværelset. Samme planløsning finnes også i de mer velutstyrte Finlandia 560 NS, 600 T-NS 630 og NS FIN, som alle er utstyrt med et sirkulært oppholdsområde.

Køyesenger i stedet for dinett kan fås i 600 T LK, LK 630 og FIN 690 LK. I de tre største Finlandia modellene er det også planløsninger med dinett og køyeseng i midten av vognen.

Les mer her: www.cabby.se/no/, www.kabe.se, www.polarvagnen.com/nb/, www.solifer.com/Default.asp?path=26410&pageid=38777&layout­home

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden