: Vintercamping: Oppsetting av vinterfortelt er en enkel sak | Din Fritid

Vintercamping: Oppsetting av vinterfortelt er en enkel sak

Det er virkelig ingen sak å sette opp et fortelt om vinteren. Det kan være kaldt, men det er jo faktisk en del av vinterferien. Dette teltet er et Isabella Universal 420, som er helt ideelt til vintercamping. Mange av disse tipsene kan også brukes til andre vinterfortelt.

Isabellas Universal 420 fortelt er helt ideelt til vintercamping

Hvorfor vinterfortelt?

Forteltet er konstruert for å kunne bære den tunge snøen på taket, fordi stengene er av stål. Taket heller også, slik at snøen kan skli av, hvis det faller mye snø. Hvis det ikke glir av av seg selv, kan du feie det ned med en kost. Det er en god ide, selv om det er hyggelig med snø på taket.

- Forteltet er en perfekt varmesluse, som gjør, at varmen ikke raser ut av campingvognen, hver gang du går inn og ut.
- Forteltet er perfekt til oppbevaring av ski, grill, stort yttertøy og vinterstøvler
- Forteltet kan på solskinnsdager bli så varmt, at du saktens kan sitte ute og spise lunsj.

All begynnelse er vanskelig - men følger man de gode rådene og hjelper hverandre, er det ingen grunn til ikke å sette opp et fortelt

Hvor begynner man?

Legg alle stengene ut der, hvor de ca. skal brukes. Sett dem sammen, de som kan settes sammen på forhånd. Det kan du gjøre med vottene på. Det er fint at bruke tynne fingervanter, så man kan arbeide med hendene.

Sprøyt [url­http://www.isabella.net/dk/support/raadogvejledning/isabella-suppori.html/ target=_blank]AquaTex[/url] i teltskinnen på campingvognen, før du drar på forteltet. Det gjøres lettest ved å være to personer. Den ene trekker, mens den andre skyver forteltet i teltskinnen.

Sørg for at teltet strammes helt ut

Alle stengene skal på plass

Nå skal alle stengene settes sammen. Du starter i midten og arbeider deg først ut på den ene siden og så på den andre siden. Det kan være vanskelig å stramme forteltduken helt ut. Jo kaldere desto vanskeligere. Stram først opp i taket inkl. det lille uthenget og deretter sidene.

Hvis du har med en gassvarmeovn, så varm opp teltet, så er det lettere å stramme opp. Solen kan også gjøre sitt, hvis den er der.

Sørg for å ha med Tarzanplugger fra Isabella - de går lett igjennom den frosne bakken

Hvordan plugger man?

Når du skal plugge vinterforteltet ditt, kan det være litt av en utfordring, fordi bakken er frossen. Alt annet enn [url­http://www.isabella.net/dk/reservedele/ target=_blank] Tarzanplugger[/url] er ubrukelig, så husk å ta med dem. De må kjøpes ekstra, da de ikke følger med som standard. Det viktigste er å få plugget hjørnene. Hvis resten ikke kan plugges, så legg snø på gresskanten. Gjerne et godt lag. Når du skal pakke sammen, kan det være frosset fast, men da heller du bare litt lunkent vann på, så løsner det igjen.

Forteltet er nå klart til bruk.

Når du kommer hjem etter vintercamping, så pakk ut forteltet, slik at det kan tørke. Selv om det har virket tørt, da det ble pakket ned, er det som regel kondens i teltet.

Termotak så du unngår kondens

Termotak

Det tar bare få minutter å sette opp et [url­http://www.isabella.net/dk/tilbehor/isabella-tilbehor-termoloftvintersik... target=_blank]termotak[/url]. Du binder det fast i midten og arbeider deg hele veien rundt til det sitter fast. Det gjør, at du unngår kondens i taket.

Comfort Carpet er et isolerende og bløtt komfortunderlag til gulvet i forteltet – her er det hengt opp for å holde kulden ute

Termosider og gulvteppe

Hvis du har et [url­http://www.isabella.net/dk/tilbehor/isabella-tilbehor-gulvbelgning.html target=_blank]Comfort Carpet[/url], kan du med fordel sette opp verandastangen og på den måten konstruere et isolerende lag. Du kan også sette det fast i takstengene på sider, der kulden er ekstra sterk.

Det kan anbefales å ta med et Bolon eller lign. forteltteppe, så man ikke sklir på snøen, som har det med å smelte på dagtid og fryse til is om natten. Hvis du har et ekstra Comfort Carpet kan det også brukes.

Les mer om fortelt og tilbehør fra Isabella her

Les mer om vintercamping her på CampingNorge.no her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden