Trysil:: Perfekt for hele familien | Din Fritid
Trysil:

Perfekt for hele familien

Vi har vært i Trysil før begge to, men stedet er inne i en rivende utvikling og det gjør at man alltid kan komme tilbake. Det er mer enn nok å gjøre i løpet av en ukes ferie.

Kan nesten ikke vente

Våre to barn, Mie på 1½ år og Mathias på 4 år, er vant til snø. Så snart muligheten byr seg, er vi ute i den, men på fjellet føles snøen av en eller annen grunn bare mye bedre. Hver morgen våkner de små podene og kan nesten ikke vente til vi får på tøyet og kan komme oss ut i snøen. Trysil er for barn. Selvfølgelig også for voksne, men barna kommer i første rekke og det merker de. Stedet er helt spesielt. Smottene, som er Trysils maskotter, tar med barn i alle aldre på eventyr, både i løypene og i skogen. Man kan besøke hytta deres, smake på den varme saften deres, tegne, leke og bli medlem av klubben deres. Smottene er helt spesielle, fordi de f.eks. har speilvendte føtter, slik at stortåen sitter ytterst. Drikker en spesialmelk, som de vokser av, men de dør aldri. Når de blir 100 år vokser de nedover igjen. De går uten sko, fordi de har snøpels mellom tærne. De elsker barn og Mathias er helt ellevill etter dem. Herlig.

Campingplass med voksesyke

Campingplassen i Trysil er proppfull og vi får en av de siste plassene, der vi får rigget opp campingvognen. Det er en flott plass med utsikt til fjellene på den andre siden av dalen og løypene rett inn i ”bakgården”. Utenfor vognen er det snø i massevis, så når vi ikke er i bakkene, kan barna leke utenfor, mens vi andre nyter den varme vintersolen foran vognen i en stol. Det er jo ferie. Vi er 100 % selvforsynt, når strømmen er koblet på, men plassens fasiliteter er også i den skjønneste orden, så det er ren luksus. Vi nyter imidlertid å ha alt i campingvognen. Det er ingen grunn til ikke å campe om vinteren.

Viktig fortelt

Forteltet er etter min mening viktig å ha med på de litt lengre turene om vinteren. For det første fungerer det som en varmesluse slik at varmen ikke forsvinner hver gang døren åpnes. Det er også et godt oppbevaringssted for ski og skitøy, som tar utrolig mye av plassen inne i vognen. I tillegg unngår man også kondens. Kondens kan være et problem i visse campingvogner, men det opplever vi ikke i denne Kabe´n. En rask utlufting om morgenen, når vi våkner, er alt som kreves de dagene, når det er høy luftfuktighet. Når solen skinner er det ikke nødvendig. Vi legger også et Bolon forteltteppe i forteltet. Det er behagelig og gir et bedre underlag enn snø, som smelter om dagen og fryser til igjen om natten.

Dus med snøen

Når barn er med på vintercamping og de er for små til å stå slalom hele dagen, er det mange andre aktiviteter i Trysil og det gjør stedet helt ideellt for familier med små barn som er nybegynnere og ikke erfarne skiløpere. For det første er det et omfattende nettverk av langrennsløyper. Langrenn er helt forskjellig fra alpint. Det fungerer mer som en gåtur i snøen, og krever ikke de helt store kvalifikasjonene. Det er perfekt for barn og nybegynnere, fordi det mer enn noe annet trener opp balansen. Mathias går på sine egne ski, mens Mie er med i pulken. Hun faller i søvn etter noen få minutter. For det andre er det mulighet for turer med hest og slede. Det er utrolig trivelig og en fantastisk måte å komme tett på den vakre naturen. Alle aktiviteter, som ikke dreier seg om slalom, er med på å gjøre barna dus med snøen og det er den første spede starten på det å gå på ski. Og så er det heller ikke noe problem å få dem til å sove om kvelden.

Fakta

Vi kjørte i en Kabe Safir King Size GLE. All informasjon om skiområder – herunder priser, skiskole, heiskort, aktiviteter og campingplasser finner du på trysil.com.

Husk også

Det er veldig farlig å stå slalom med barn i bæremeis. Mange steder er det av naturlige grunner også forbudt. Ekstra tøy til barna. Det blir raskt vått når temperaturen nærmer seg null grader. Solkrem og solbriller. Rikelig å drikke – helst vann eller varm saft. Kjelke. Kamera.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden